Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Cykling Uden Alder: Det er bare hylende sjovt

Der var kickstart på Herlev Kommunes deltagelse i Cykling Uden Alder torsdag.

»Jeg bliver så glad. Endorfinerne hopper frem,« lyder det fra Hanne Koch, som netop har været ude på en cykeltur i en rickshaw fra Aktivitetscenteret i Lille Birkholm. Endorfiner er hormoner dannet i hjernen, som skaber glæde.

Det var som led i, at Herlev Kommune markerede, at de nu er en del af Cykling Uden Alder sammen med to tredjedele af landets kommuner og i øvrigt et initiativ, som er repræsenteret i mere end 40 lande. Det er gået kraftigt fremad, siden det begyndte i det små på Østerbro i 2012, da en aktiv borger fik kontakt med en ældre mand, der sad på en bænk og fandt på, at han da skulle ud at cykle.

Familie- og Forebyggelsesudvalget i Herlev bevilligede i april 28.000 kroner fra Civilsamfundspuljen, så flere ældre borgere på kommunens plejecentre kan ’få vind i håret’ gennem aktiviteten.

Der er tidligere taget cykelture med ældre i rickshaws i Herlev, men først nu er kommunen en del af Cykling Uden Alder, hvor ældre mennesker fra for eksempel plejehjem og aktivitetscentre bliver kørt rundt af frivillige. Og med kickstarten på Aktivitetscentret rakte kommunen ud til borgere, der gerne vil være frivillige.

Man kan virkelig se, hvor glade folk er, når de har været ude at cykle

Træer og planter

Hanne Koch hæftede dig ved de oplevelser og samtaler, hun havde haft på turen og synsindtrykkene.

»Jeg så tingene på en helt anden måde, for eksempel så jeg manna-træer i Peberhaven, dem havde jeg ikke lagt mærke til før,« siger hun og nævner, at hun ikke kommer så tit i Peberhaven, da hun bor ved gadekæret, men dog ofte kommer i Aktivitetscentret i Sennepshaven.

»Og så er det også godt at tale sammen og høre, hvad hinanden siger,« bemærker hun.

Hanne Kock blev kørt af borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), som nævnte, at han blev klogere på beplantningen i Herlev.

»Vi fik en god snak, blandt andet om træer og planter. Det er dejligt at være ude i fællesskab. Det er noget, som giver glæde både for dem, som kører, og dem som er med som passagerer,« siger han og opfordrer alle, som har tid og lyst til at melde sig som frivillige piloter. Og borgmesteren pointerer, at man ikke skal lade sig skræmme af, at en rickshaw er tung.

»Der er heldigvis hjælpemotorer på, så det skal man ikke bekymres over,« lyder det fra ham.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen er pilot og kører blandt andet Hanne Koch (tv). Foto: Jakob Munk Fabrin/ Herlev Kommune

Samvær og glæde

En af de borere som benyttede dagen til melde sig som pilot på cykelturene, er Mayssoun Rashdan.

»Det er fedt, at det er kommet til Herlev, så folk her kan få glæde af det. Jeg vil gerne bidrage med det samvær og glæde, som er i projektet. Man kan virkelig se, hvor glade folk er, når de har været ude at cykle,« siger hun.

Man kan melde sig som frivillig til Cykling Uden Alder i Herlev  ved at skrive en mail til Mads Wraae fra Aktivitetcenteret: mads.wraae@herlev.dk.

Cykling Uden Alder
En anden type cykel, hvor piloten sidder til den ene side, og passageren tramper med. Foto: Jakob Munk Fabrin/Herlev Kommune

 

LÆS OGSÅ: Vil du være cykelpilot? 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!