Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Åbner velkomsthus til ukrainske flygtninge

Herlev Kommune vil fra på mandag åbne én fælles modtagelse af ukrainske flygtninge, hvor de kan få praktisk hjælp og psykologisk støtte. Det bliver også et mødested, hvor ukrainske børn kan lege og opholde sig.

Et såkaldt velkomsthus skal sørge for, at de ukrainske flytninge, der kommer til Herlev, får en god modtagelse. Det oplyser kommunen på sin hjemmeside, hvor det fremgår, at velkomsthuset også er lavet for at sikre én fælles indgang til kommunen.

LÆS OGSÅ: Sådan vinder du de verdensberømte bolsjer

Folketinget har netop vedtaget en særlov, som går ud på at integrere ukrainerne i samfundet herunder på skoler og arbejdsmarkedet. Derfor skal kommunens nye indgang også sikre, at ukrainerne bliver mødt af sundhedspersonale, psykologer, jobcenter- og borgerservicemedarbejdere samt ansatte i Herlev Kommunes dagtilbud og skoler.

LÆS særloven her.

Desuden skal velkomsthuset også være et sted, hvor de ukrainske børn kan komme og lege og opholde sig, oplyser kommunen.

Velkomsthuset får adresse i Herlev Ungdomsskole på Højsletten 25 og slår dørene op mandag 21. marts klokken 9.

Udover kommunens hjælp har Region Hovedstaden oplyst fredag, at man også er klar til at bistå flytninge, der har brug for psykologhjælp. Her skal man blot ringe på 1813.

Indkvarterede i Herlev

Det har tidligere været fremme, at såfremt man forventer 20.000 ukrainske flytninge til Danmark, vil Herlev skulle modtage cirka 100. Seneste nyt er dog, at man i stedet vil lægge op til, at flygtningene selv kan vælge, hvor de vil bo.

Det vides pt. ikke, hvor mange boliger Herlev Kommune har til rådighed, men Herlev Bladet følger op.

Derudover har et ukendt antal private også valgt at indkvartere ukrainere. Til dem oplyser kommunen, at det er vigtigt, at de hjælper flygtningene med at søge om opholdstilladelse i Danmark.

Herefter får Herlev Kommune automatisk besked og kan kontakte og hjælpe ansøgeren med blandt andet en sundhedsscreening og indkvartering.

Ifølge Udlændingestyrelsen har 1.885 ukrainere frem til og med 16. marts søgt om asyl i Danmark. Derudover har 1.351 fået offentlig indkvartering.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!