Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Årets idrætsleder: Anni er et favnende menneske der vil have alle med

Samtidig med mere end 100 medaljetagere i sæsonen, der gik, blev hyldet, blev Anni Jensen fra gymnastikklubben GHG Herlev kåret til årets idrætsleder i Herlev.

Den ene modtager af guld-, sølv- og bronzemedalje fra Herlev efter den anden blev hyldet, da Herlev Kommune holdt den årlige idrætsfest onsdag aften.

Mere end 100 navne blev nævnt fra scenen, og omkring 70 deltagere var til stede i medborgerhuset. De spredte sig udover sportsgrenene: løb- og atletik, triatlon, basketball, boksning, bordtennis, kunstskøjteløb, ju-jutsu, taekwondo, svømning og squash.

Og aldersmæssigt var de fra de helt unge omkring 18 år til udøvere over 70 år. De unge under 18 år har deres egen burger-idrætsaften, hvor ungdommens trofæer i sæsonen, der gik, bliver fejret.

Glæden ved at bevæge sig og få andre til at bevæge sig og det at skabe et godt sammenhold

Instruktør i parkour

Bag alle triumferne står masser af frivillige ledere i Herlevs idrætsforeninger, og borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) sendte en særlig hilsen til de mange trænere og frivillige, særligt kassererne. Posten som kasserer er ofte svær at få afsat, men alle foreninger skal have en.

Det var dog ikke en kasserer, der blev kåret som årets idrætsleder i Herlev.  Det var derimod den mangeårige formand for gymnastikforeningen GHG Herlev, Anni Jensen. Hun har været aktiv i bestyrelsesarbejdet siden 1986.

»Man kan finde hende fem gange i hallen om ugen som aktiv træner de sidste mange år, Anni bruger formentlig i nærheden af 16-20 timer i hallen. Så er der alle de timer, du bruger ved siden af ved at være formand,« lød det fra Thomas Gyldal Petersen, som remsede op, at hun både er træner for de helt små og familier til voksne gymnaster og er med i en hel del samarbejde på tværs i kommunen.

»Som eksempel på hvor bredt favnende hun er, træder hun også til, når parkourholdet har brug for en instruktør. Så du kan lidt af hvert, må jeg sige. Det er sejt, Anni,« udbrød han.

Borgmesteren lagde især vægt på hendes sociale engagement.

»Det som kendetegner Anni som træner, formand og menneske, er hendes store omsorgsgen. Alle skal kunne være med, også hvis det kniber med økonomien eller et barn er udfordret på anden vis. Hun er et favnende menneske. Hun bruger oceaner af tid på gymnastik, hun arrangerer også overnatning i hallen for alle børnene og konkurrencer. Gymnastikken har altid førsteprioritet, så familie- og fødselsdagsarrangementer må planlægges, så det passer med gymnastikken, så på den måde er du ikke en skid anderledes end Lars Christiansen,« sagde Thomas Gyldal Petersen til stor morskab i medborgerhuset.

Lars Christiansen, ex-håndboldspiller
Lars Christiansen holdt et både inspirerende og humoristisk oplæg. Foto: Thomas Frederiksen

Ikke ønsket skilsmisse

Thomas Gyldal Petersen refererede her til den tidligere landsholdsspiller i håndbold gennem 20 år, Lars Christiansen, der tidligere på aftenen havde holdt et inspirerende oplæg. Blandt meget andet havde han fortalt, at han havde måtte melde afbud til utallige runde fødselsdage og andre markeringer i familien.

Han fortalte også, at hans kone Christina Roslyng, selv en kendt håndboldprofil, engang besluttede at lade sig skille fra ham, fordi han udover hundredevis af rejsedage på et år var mentalt fraværende, når han så var hjemme.

»Jeg har en fordel frem for Lars, ikke nogen i min familie har ønsket skilsmisse til trods for, at jeg svigter dem en gang i mellem,« bemærkede Anni Jensen.

Det skal dog nævnes, at Christina Roslyng og Lars Christiansen fandt sammen igen et par år efter skilsmissen og er sammen den dag i dag.

Årets Idrætsfest 2024, medaljetagere fra Herlev
Årets medaljetagere – eller flertallet af dem som var til stede i medborgerhuset – samlet på scenen. Foto: Thomas Frederiksen

51 år siden

Tilbage til Anni Jensen så nævner hun, at hendes familie i høj grad har været med i gymnastikken. Og hun startede sit kendskab til den lokale gymnastikforening, da hendes datter begyndte til gymnastik for 51 år siden.

På det tidspunkt var hun dog ”kun” en forælder, der fulgte med fra sidelinjen, det egentlige aktive arbejde begyndte hun på i 1986. På spørgsmålet om hvordan hun holder gejsten oppe som frivillig i næsten 40 år, svarer hun:

»Det skyldes glæden ved at bevæge sig og få andre til at bevæge sig og det at skabe et godt sammenhold. Alle skal kunne være med, uanset om du er nummer et eller ej,« fastslog hun.

Anni Jensen benyttede også lejligheden til at markere, at hendes engagement også har som mål, at der en dag kommer en selvstændig gymnastikhal i Herlev.

LÆS OGSÅ: Da de unge blev hyldet til burgerparty

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!