Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Afgørende nyt om påfuglen fra Borgerdiget

Husker du den vildfarne påfugl fra Borgerdiget? Selvfølgelig gør du det. Nu kan Herlev Bladet breake, at påfuglen er i god behold og hygger sig med sine påfuglevenner hjemme på Byggelegepladsen Rosendal i Ballerup.

I sommer blev en påfuglen flere gange spottet i forskellige haver på Borgerdiget og J E Pitznersvej.
Den hørte til på Byggelegepladsen Rosendal i Ballerup, men var stukket af uden at udvise nogen som helst respekt for kommunegrænser. Og på trods af flere ihærdige forsøg på at fange den, så var det en saga, som strakte sig over lang tid, og det virkede til at være en umulig opgave.
Det var en sag, som fik heftig omtale i medierne. Hovedsageligt i Herlev Bladet. Og nu kan vi med glæde breake, at påfuglen langt om længe har fundet hjem igen.
Læs også: Hvem mangler en påfugl
Dramatik og seks brandfolk
Jens Ole Hoppe er leder af Byggelegepladsen Rosendal, og han fortæller om et dramatisk forløb omkring påfuglefangsten.
»Den påfugl, som rendte rundt i Herlev, endte med at gå hele vejen tilbage til Ballerup, hvor den flyttede ind ved Kommunedata ude i Lautrupparken. Så boede den derude i et par måneder, hvor ingen kunne fange den,« siger han og fortsætter.
»Jeg var der selv assisteret af seks brandfolk, og vi tænkte, at det ville være en nem sag. Men det var det bestemt ikke. Og da de så hoppede rundt oppe på tagene efter påfuglen, kom der til sidst en mand derude fra og smed dem væk,« fortæller påfuglens ejermand.
Læs også: Påfuglens ejer søger hjælp
Fanget i rygeskuret
Da det endelig lykkedes at fange den stædige påfugl, var det på grund af stor hjælp fra Kommunedatas medarbejdere, fortæller Jens Ole Hoppe.
»Nogle af dem, som arbejder der, ringede så på et tidspunkt og sagde, at nu var påfuglen gået ind i deres rygeskur. Så fik de sat en masse plader op for døren, så den ikke kunne komme ud. Og så tog jeg derud med nogle papkasser, og det endte med, at jeg fik fanget den ind til sidst,« siger han.
Påfuglen blev købt i sommer til Byggelegepladsen Rosendal sammen med fire andre påfugle. Alle fem stak af.
Læs også: En påfugle for en lagkage
Aldrig fået så meget omtale
Jens Ole Hoppe ville nok helst have haft, at påfuglene bare var blevet hjemme på byggepladsen i første omgang. Men deres lille eventyr har ikke været så skidt, at det ikke var godt for noget, fortæller han.
»Vi har aldrig fået så meget omtale før. Og når jeg siger til folk, at jeg kommer fra Byggelegepladsen Rosendal, så siger de ’nååå ja, det er jer med påfuglene’. Så det har været rigtig godt for os med alle skriverierne i Herlev Bladet og Ballerup Bladet,« griner han.
Ud af de fem vildfarne påfugle er tre kommet tilbage.
»Én hørte man aldrig fra, og den sidste render stadig rundt et sted Værløse,« fortæller Jens Ole Hoppe.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!