Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anklage: 119 kilometer i timen førte til dødsulykke på ringvejen

En 27-årig mand fra Albertslund skal i retten anklaget for at have kørt for hurtigt og så uforsvarligt, at det sidste år første til en 53-årig kvindes død.

I lang tid har ingen vidst præcist, hvad der gik galt, da en 27-årig mand fra Albertslund 28. maj sidste år kørte frontalt ind i siden på en 53-årig kvindelig bilist fra Brøndby i krydset Mileparken Herlev Ringvej.

Nu har Herlev Bladet fået aktindsigt i anklageskriftet, og af det fremgår, at manden skulle have kørt 119 kilometer i timen, hvor man må køre 70, altså en overskridelse på 60 procent, og at det var hovedårsagen til ulykken, der samme dag førte til kvindens død.

Manden er derfor anklaget for at have overtrådt hastighedsgrænsen ’under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden’, men også for uagtsomt manddrab. Noget der kan give alt fra bøde- til fængselsstraf i otte år alt efter, om der er særligt skærpende omstændigheder.

Hændelsesforløbet

Ulykken skete klokken cirka 14.20 en mandag i maj sidste år.

Kvinden kom kørende på Herlev Ringvej fra Glostrup-retningen og skulle til venstre ad svingbanen mod Mileparken.

Manden kom ligeledes kørende på Herlev Ringvej fra ringvejskrydset og mod Glostrup.

LÆS OGSÅ: Nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab efter dødsulykke

Ifølge politiets tekniske undersøgelser fejlede lyssignalerne ikke noget, hvorfor der formentlig har været tale om, at kvinden har svinget til venstre og er blevet ramt af den unge mand, der er kørt frontalt ind i passagersiden på hendes bil. Det bekræftes også af skaderne på de to biler.

En tredje part var også involveret, nemlig en varevogn, der holdt for rødt på Mileparken og skulle ind i krydset. Den blev også voldsomt beskadiget fortil.

Ikke berammet endnu

Udover kvinden blev den unge mand og føreren af varevognen også kørt på hospitalet, men kun med lettere kvæstelser.

Manden er i øvrigt også anklaget i et andet forhold begået 23. maj, hvor han igen skulle have kørt så stærkt, at han overskred hastighedsgrænsen med 60 procent.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen kommer for Retten i Glostrup, men anklagemyndigheden sendte den i juli sidste år.

Politiet har tidligere oplyst, at den 27-årige mand nægter sig skyldig.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!