Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opdateret: Begrænset adgang til hospitalet

Vagter døgnet rundt ved indgangene og aflåste døre nogle steder møder de besøgende på Herlev Hospital.

Opdateret: Aflåste indgange og eksterne vagter døgnet rundt, der sikrer sig, at besøgende har et relevant ærinde, er nu det, der møder de besøgende ved Herlev Hospital. Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse.

Dog er hovedindgangen, Akut- og Børnemodtagelse, Coronaklinikken samt Borgmester Ib Juuls Vej 73 stadig åbne.

Maskerede mænd

»Baggrunden for at låse dørene er dels at værne om vores medarbejdere, som har meget travlt og arbejder meget koncentreret. Dels at forhindre, at folk, som ikke har noget at gøre på hospitalet, kommer ind og stjæler håndsprit og andre nødvendige produkter, hvilket vi har set et par eksempler på,« siger vicedirektør Jan Toftholm i pressemeddelelsen.

Han henviser til en hændelse natten til fredag sidste uge, hvor maskerede mænd brød ind på akutmodtagelsen og stjal håndsprit. Noget der også har medført øget patruljering i området for at skabe tryghed. Det oplyser lokalpolitiet.

LÆS OGSÅ: Corona-gave fra biblioteket

Jan Toftholm opfordrer endvidere både medarbejdere og patienter til at respektere de aflåste døre, selvom det kan være besværligt.

»Jeg ved godt, at det kan være irriterende, hvis man står ved en indgang til en afdeling, hvor man plejer at kunne komme ind – og nu må gå en omvej for at finde en åben dør. Men jeg vil gerne opfordre alle til at respektere aflåsningen og ikke sætte kiler i døren eller andet, siger han. Vi må hjælpes ad i de her dage,« lyder det i pressemeddelelsen.

Nødvendige tiltag

Lignende tiltag er gjort på andre hospitaler i Region Hovedstaden. Det fortæller regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). Ifølge hende er det nødvendige tiltag, selvom det er ærgerligt, at patienterne i den kommende tid mødes af vagter og låste døre.

»Vi vil alle sammen gerne have åbne hospitaler, hvor det er nemt at komme rundt. Men vi er nødt til at gøre noget ved de her usolidariske tyverier her og nu. Vi skal sikre, at alle besøgende på hospitalet har mulighed for at spritte hænderne af, så vi minimerer risikoen for, at de bringe smitte med ind på hospitalet. Samtidig skal vi sikre, at medarbejderne har det nødvendige udstyr som masker og overtræksdragter. Derfor er det nogle nødvendige tiltag, vi nu sætter i gang,« lyder det.

 

VIGTIGT: Før du møder op på hospitalet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!