Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Besøgsrestriktioner på plejehjem forlænges

Besøg på plejehjem skal forsat foregår udenfor på nær i kritiske situationer, eller hvis man er den nærmeste pårørende.

Besøgende på kommunens plejehjem, plejeboligbebyggelser, friplejeboligbebyggelser og aflastningspladser er forsat underlagt en række besøgsrestriktioner. Styrelsen for Patientsikkerhed har nemlig endnu engang udstedt et påbud om at forlænge restriktionerne, således at besøg de pågældende steder som udgangspunkt skal foregår udenfor. Dog kan besøg indendørs være tilladt i kritiske situationer. Det er også tilladt at have én nærmeste pårørende, som kan aflægge besøg på indendørsarealerne. Det fremgår af Herlev Kommunes hjemmeside.

Forlængelsen blev udstedt den 31. oktober af Styrelsen for Patientsikkerhed og bliver senest revurderet den 15. december 2020. Kommunen oplyser dog, at påbuddet senest ophæves 1. marts 2021. Det er den dato, hvor en tillægslov til epidemiloven udløber.

Læs også: Sådan fordeler smitten sig i byen

Et år præget af besøgsrestriktioner

De første besøgspåbud kom den 20. marts, hvor formand for Herlev Kommunalbestyrelse, Thomas Gyldal Petersen (S) på vegne af kommunalbestyrelsen besluttede at udstede et midlertidigt besøgsforbud på plejecentre og botilbud. Og i maj blev det ændret til, at nære pårørende måtte aflægge besøg udendørs med god afstand.

Fredag den 11. september 2020 modtog Herlev Kommune sammen med 17 andre kommuner i Hovedstadsområdet et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at udstede midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til plejehjem. Den 30. september forlængede Styrelsen for Patientsikkerhed påbuddet.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!