Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Camilla fra Herlev er klar til at krydse atlanten: “Jeg håber på at føle mig som ét med naturen”

12. december skal Camilla Tvernø sammen med sine to makkere Maria Adersballe og Anne-Marie Feilberg ro 5.000 kilometer over atlanten.

Om lidt under en uge begiver Camilla Tvernø fra Herlev sig ud på en 5.000 kilometers lang roning sammen med sine to makkere Maria Adersballe og Anne-Marie Feilberg.

En tur, som de tre roere har forberedt sig på i godt et år, og som nu langt om længe bliver en realitet.

»Vi glæder os til at få båden på vandet og mærke den igen. Vi har faktisk ikke haft båden på vandet siden oktober, så det bliver godt lige at mærke den igen,« siger Camilla Tvernø til Herlev Bladet på en lettere skrattende telefonforbindelse.

Hun befinder sig nemlig lige nu på den lille ø La Gomera sammen med ro-makkerne Maria Adersballe og Anne-Marie Feilberg, hvor forberedelserne til den lange roning er godt i gang.

Artiklen fortsætter efter opslaget.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Rowmodels DK (@rowmodels_dk)

Sådan så det ud da de tre kvinder langt om længe fik båden på vandet igen.

Træningen var den letteste del af forberedelserne

Faktisk ankom de tre robåds-makkere allerede på La Gomera 30. november, selvom løbet Atlantic Campaigns, som altså er det løb, de deltager i, først begynder 12. december. Derfor går dagene med forberedelser.

»Det er et krav fra løbets side, at man stiller hernede 30. november. Og det er selvfølgelig lidt lang tid inden, men det er på en måde også meget rart at have tiden til at gå og få styr på det sidste. Det betyder også, at man bliver helt rolig inden løbet,« siger Camilla Tvernø.

Man skal rejse mellem 400.000 og 500.000 kroner, og det viste sig at være meget sværere, end vi havde regnet med

Det siger sig selv, at Camilla Tvernø, Maria Adersballe og Anne-Marie Feilberg frem mod løbet har skulle træne op til at kunne klare 5.000 kilometer på en otte meter lang båd. Men det er faktisk slet ikke træningen, der har været det hårdeste i året op til løbet.

»Det hårde har faktisk været alt det det administrative, som skulle på plads inden løbet. Og sponsorarbejdet har klart været det hårdeste administrative arbejde. Man skal rejse mellem 400.000 og 500.000 kroner, og det viste sig at være meget sværere, end vi havde regnet med,« fortæller Camilla Tvernø og fortsætter:

»Vi fik indtrykket, at mange burde have lyst til at købe ind på den første, danske kvindebåd i det her løb, men det var bare svært. Vi var også lidt sent ude, og mange havde lagt budgetter, og det var også en udfordring for os.«

I ét med naturen

Men med alt de administrative arbejde afsluttet og med masser af øvelse i at være aktiv på sociale medier i bagagen er de tre kvinder nu så godt som klar til lægge 5.000 kilometer bag sig fra La Gomera til Antigua.

»Vi håber på at være omkring 50 dage om det, men det kommer også til at afhænge af det vejr, vi får. Vi har forberedt os så godt, vi kan, men det bliver også spændende at se, hvad vi gør, når vi bliver ramt af alt det uforudsete,« siger Camilla Tvernø, der dog er helt overbevist om, at de nok skal gennemføre.

»Det er bare et spørgsmål om, hvor lang tid, det kommer til at tage.«

Og med kun fem dage til løbets start glæder Camilla Tvernø sig bare til at komme ud på bølgerne og begynde at ro.

»Jeg glæder mig allermest til at opleve naturen. At se solopgange, solnedgange og måske spotte nogle hvaler og nogle delfiner. Jeg håber, at jeg kommer til at føle mig som ét med naturen,« afslutter hun.

LÆS OGSÅ: Louise-sagen for retten i det nye år

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!