Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Danmarksmester efter tre sejre i rap

BMS Herlev Wolfpacks kvinder kan fremover kalde sig danske mestre efter onsdagens tredje sejr over Hørsholm 79'ers på 63-49. Læs trænerens og anførerens reaktioner.

Tre overbevisende sejre over Hørsholm 79’ers sikrede onsdag aften guldet til BMS Herlev Wolfpacks kvinder, som nu kan kalde sig danske mestre med cifrene: 63-49 (22-10, 23-18, 12-12, 6-9).

»Det betyder sygt meget, at vi er blevet danske mestre. Det viser bare, at alt det hårde arbejde vi har lagt i træningen og kampene har båret frugt,« lyder det fra den 23-årige anfører Ellen Iversen, der har troet på sejren hele vejen igennem.

»Jeg har ikke selv været i tvivl. Jeg synes, vi har været de bedste gennem hele sæsonen. Der er så meget potentiale i os, selvfølgelig har der også været nedture, som da vi blev nummer to i pokalfinalen, men det er ikke noget, der gjorde, at vi mistede troen,« siger hun, der i forhold til sejrene over Hørsholm 79’ers har et konkret bud på, hvorfor det gik hendes og holdets vej.

Jeg har ikke selv været i tvivl. Jeg synes, vi har været de bedste gennem hele sæsonen

»Det handler meget om, hvordan vi matcher Hørsholm. Vi har gode spillere på alle positioner, både store spillere og gode point guards (spiller, der fører bolden op ad banen, red.). Vi matcher dem bare bedre og fik udnyttet vores forcer,« vurderer hun, der faktisk har prøvet at vinde DM før i dame senior – to gange oven i købet.

Det med Virum i 2016 og 2017, men det gør ikke onsdagens oplevelse mindre.

»Stadig en vild følelse«

»Det er stadig en vild følelse, når man vågner op dagen efter og tænker: ‘Gud ja, vi vandt jo mesterskabet i går’. Jeg synes, det er fedt at kunne gøre det med det her unge hold og se, hvor meget, de unge har udviklet sig, og det er noget, vi skal bygge videre på,« påpeger anføreren, der har spillet i BMS i to år.

Hun tilføjer dog, at næste års sæson bliver en anden, fordi tre spillere har fået scholarship til at spille basket i USA:

»Men jeg er sikker på, at vi stadig vil være en attraktiv klub,« lyder det fra Ellen Iversen, der nu bare glæder sig til at kunne holde en ordentlig sejrfest med klubben – når corona-restriktionerne tillader det.

»Det bliver en stor fest til den tid, og jeg er sikker på, at Jesper Lundin (sportschef, red.) stabler noget godt på benene,« griner hun.

Store fremtidsperspektiver

Også cheftræner for kvinderne, Morten Thomsen, der i øvrigt kort inden kampen blev kåret til årets træner i ligaen, var begejstret.

»Det er en befrielse. Det er dejligt at se, at pigerne er glade, og at de festede. Jeg har prøvet det nogle gange før, men man bliver aldrig træt af det,« siger han, der mest af alt er glad på holdets vegne, fordi han kunne mærke, at det virkelig betød noget for dem.

Men også for ham, især fordi de fire tophold var nogenlunde jævnbyrdige og indbyrdes havde vundet over hinanden sæsonen igennem.

Men hvad gjorde så, at det var jer, der løb med guldet?

»Vi har et bredere hold, og vi er bedre på alle pladser undtagen én – på dirigentens plads. Ikke fordi vi kke har kapaciteten, men deres bedste og årets spiller, Gritt Ryder, er lige 10 år ældre end vores, men vi holder hende på cirka 15 point i snit på alle kampe, selvom kommer ud af semifinalen med 27 i snit,« påpeger træneren og fortsætter:

»Defensivt gik vores unge damer til stålet og gjorde livet hårdt for hende. Derudover havde vi også et stort fokus på holdindsatsen. Dér var vi bedre end dem, hvor de ydede deres holdindsats i semifinalen, så alt i alt var de en god match for os,« vurderer Morten Thomsen, der også ser et stort potentiale i holdet fremover.

»Der er store fremtidsperspektiver i det her, men det skal skrues rigtigt sammen. Der er mange talenter, og vi har også mange unge, som ikke kom ind. Vi har stort set ungdomslandsholdsspillere på alle pladser,« fortæller en tilfreds træner.

Ros fra borgmesteren

Selvom der på grund af corona-restriktioner ikke var tilskuere i UCC Hallen i Skovlunde, er der alligevel blevet sendt en masse ro og lykønskninger kvindernes vej – ikke mindst fra de sociale medier.

‘Et kæmpe tillykke til det unge hold, der er et resultat af BMS´ gennemtænkte og velførte ungdoms- og talentarbejde. Og et resultat af damernes talent og intense arbejde i træning og kamp. Et velfortjent tillykke! BMS is back. Hvem troede dette muligt for 10 år siden?’, skrev Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (S), blandt andet på Facebook.

Udover Morten Thomsen som årets træner blev også kampens topscorer fra hjemmeholdet, Laura Ziegler, kåret til årets talent. Det er Wolfpacks første DM-titel siden 2002. Dengang hed klubben BMS/Herlev.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!