Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Det er flagdag i dag

I dag lørdag 5. september hyldes Danmarks veteraner landet over. Også i Herlev, hvor der er musik ved rådhuset. Måske man også kan se et jagerfly i luften.

Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang den 5. september i 2009. I 2020 er det 12. gang, at Flagdagen afholdes, oplyser Herlev Kommune.

I den anledning har Herlev Kommune igen inviteret de udsendte og deres familier, der bor i Herlev Kommune til en lille højtidlighed. Dagen er en god anledning til at anerkende den store indsats, som de har gjort for Danmark og skabe ramme for at de udsendte møder hinanden.

Musik ved rådhuset

Fra kl. 13.30 underholder Herlev Street band fra Herlev Musikskole foran rådhuset, hvor arrangementet afholdes, og hvor der er opsat en flagallé. Fra kl. 14.00 er arrangementet lukket for deltagerne.

Kigger man op ved 13-tiden er der måske også mulighed for at spotte ‘Dannebrogsflyet’. Flyvevåbnet fejrer nemlig dagen ved at flage for veteranerne højt oppe over landjorden. Ifølge planen skulle det Dannebrogsfarvede F-16-fly være over Kastellet i København klokken cirka 13.05.

Ifølge Flyvevåbenet er turen over Danmark planlagt, så den går over flest mulige garnisonsbyer og større byer, hvor der er mange veteraner. Flyene kan også følges med callsign “FLAGDAG” på diverse flighttrackere.

Se også en livevideo fra Dannebrogsflyet her fra klokken 12.15.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!