Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Digitale svindlere slog til på Herlev Bibliotek

Digitale svindlere har tilsyneladende haft held med at stjæle oplysninger til blandt andet NemID fra en bruger af Herlev Bibliotek. Blandt andet med det formål at lænse brugerens konto. Biblioteket vidste intet.

To brødre er tiltalt for at have stjålet digitale oplysninger fra biblioteksbrugere i hele landet. Oplysninger, der blandt andet har givet de tiltalte adgang til at lænse bankkonti. I Herlev er det ifølge anklageskriftet gået ud over en biblioteksgæst, der er blevet forsøgt svindlet for 356.000 kroner. Det skriver Herlev Bladet i denne uge. 
En aktindsigt i anklageskriftet viser, at to brødre er tiltalt for forud for den 28. november 2016, forud for den 3. marts 2017, mellem den 3. marts og den 9. marts 2017 at have installeret såkaldte keyloggere på computere på Herlev Bibliotek. Keyloggere kan kopiere og gemme oplysninger om brugernavn og adgangskode til for eksempel NemID. Svindlen i Herlev er ifølge anklagerne del af et enormt landsdækkende svindelnummer, hvor biblioteksgæster over hele landet har fået stjålet deres digitale oplysninger fra bibliotekternes computere. 
På Herlev Bibliotek er publikumschef Lisbeth Gøttsche og systemadministrator Jørn Bittcher meget overraskede over at få at vide, at svindlerne tilsyneladende også har haft keyloggers på computerne på Herlev Bibliotek.
»Vi er ikke blevet kontaktet om det overhovedet fra politiet eller andre,« siger Lisbeth Gøttsche, der ikke kendte til sagen, før Herlev Bladet informerede hende om den.
Sagen er for retten i Sønderborg i dag. Læs alt om sagen og historien om de to brødre, der er ifølge anklagerne står bag svindlen i denne uges udgave af Herlev Bladet. 
Læs også: Politiet efterlysninger vidner efter brand 
 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!