Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efter kritik af skoleforvaltningen: Nu vil kommunen i dialog

Skolebestyrelsesmedlem står frem og fortæller, at Lindehøjskolen kæmper med økonomiske problemer, der blandt andet betyder, at der ikke er skolebøger nok til eleverne.

Efter skolebestyrelsesmedlem på Lindehøjskolen, Thomas Palsbjørn-Pedersen, i denne uge står frem i Herlev Bladet med kritik af skoleforvaltningen i Herlev Kommune, lægger både direktør i Herlev Kommune, Mette Riegels, og formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Peter Nielsen (A), op til fornyet dialog med skolebestyrelsen på Lindehøj.

»Nu sætter vi os sammen med Lindehøjskolens bestyrelse og gennemgår budgettet for at få klarhed over de enkelte elementer, der er i budgettet«, siger Mette Riegels, der vil prioritere et møde så snart, det kan lade sig gøre.

Fra Peter Nielsen lyder beskeden:

‘Vi skal have klarhed over situationen i et samarbejde mellem forvaltningen og skolen’, skriver han i en mail til Herlev Bladet.

Økonomiske udfordringer

Kritikken fra Thomas Palsbjørn-Pedersen, som skolebestyrelsen for det mestes vedkommende også bakker op omkring, går på, at skolen siden 2014 har kørt med et millionunderskud og ikke har fået tilført driftsmidler nok i forhold til det, der var behov for.

Det har ifølge skolebestyrelsesmedlemmet blandt andet betydet, at man har måtte bruge af de midler, der egentlig i tråd med skolereformen var afsat til inklusion, til i stedet at dække lærerlønninger til de almindelige timer.

Understøttelsen af de svage elever er i stedet ifølge ham blevet dækket af bogbudgettet og de ekstramidler, der trods alt er blevet tilført, men ikke slår til. Noget der blandt andet har medført, at forældre i forskellige klasser har oplevet, at der ikke er skolebøger nok til deres børn, hvorfor forældrene selv er trådt til og har tilbudt at sponsorere nye bøger.

»Det er super ærgerligt. Jeg er flyttet med min familie for at bo i området ved Lindehøjskolen, men jeg kan ikke blive ved med at byde mine børn, at de ikke har de bøger, de skal bruge«, lyder det fra skolebestyrelsesmedlemmet, der håber, at kommunen i det nye år vil tilgodese skolen med de midler, den har brug for.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!