Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Elever skal løbe 2730 meter for kræftsagen

Løbet på næsten tre kilometer skydes i gang på fredag klokken 12.30

Donation. Elever fra Herlev Gymnasium og HF kaster sig ud i distancen, som i antallet af meter svarer til postnummeret. Og det er meningen, at man skal være sponsor for en løber/klasse, så der kan skaffes penge til UngKræft.

Der er andet end sved på panden og forhåbentlig en lidt bedre kondition bagefter, når cirka 600 elever fra Herlev Gymnasium og HF fredag den 23. marts klokken 12.30 kaster sig ud i et motionsløb af en længde i meter, som præcis svarer til Herlevs 2730-postnummer.

Løbet fandt første gang sted sidste forår, og tanken er, at det skal være en af skolens nye traditioner.

»Men i år udvider vi arrangementet lidt med invitationer til de lokale grundskoler, som inviteres til at stille med et løbehold, som enten kan være en hel klasse eller 25 udvalgte talenter«, skriver rektor Jan Vistisen i en orientering til forældrene.

Støtteløb i år

Borgmester Thomas Gyldal Petersen skyder løbet i gang. Der vil være elektronisk tidtagning med målområde ved skolens hovedindgang, en speaker, der annoncerer vindere og deltagere, samt andre  faciliteter omkring det næsten tre kilometer lange løb.

»Men en meget væsentlig nyhed er, at vi i år vil lade vores elever løbe med det formål at samle penge ind til UngKræft«, skriver rektor i sin orientering til forældrene.

Tanken er, at man som forældre, pårørende eller blot almen interesseret binder sig for at donere et beløb, som er afhængig af, hvor hurtigt eleven løber distancen.

F. eks. i bestemte kategorier inddelt i tider, og hvis eleven/klassen løber sig ind i en anden klasse, betaler man et bestemt beløb.

»Aftalerne kan formuleres på mange måder, f. eks. med et maksimum eller man kan inddrage en gruppe af elever eller hele klassen. Kun faktasien sætter grænsen«, lyder det opmuntrende fra rektor.

Herlev Gymnasium og HF stiller selv op i sponsorernes rækker og donerer 10 kroner for alle elever, der løber på under 20 minutter. Dog max. 1.000 kroner. I øvrigt kan man også springe sponsordelen over og støtte direkte via MobilePay på 8191 9577.

UngKræft er i regi af Kræftens Bekæmpelse og har blandt andet den vision, at ingen unge kræftramte skal føle sig alene. Og den mission, at man skal støtte og inspirere kræftramte mellem 15 og 39 år og også øge kendskabet til de unge kræftramtes særlige situation og behov. Det fremgår af hjemmesiden

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!