Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Flere børnefamilier fik julehjælp end sidste år

Sidste uge delte Røde Kors Herlev julehjælp ud til økonomisk trængte børnefamilier. Og antallet af familier, som fik hjælp, er steget i forhold til sidste år.

Flere Herlevborgere fik i år julehjælp fra Røde Kors end sidste år.
Sidste år var antallet af familier, som modtog julehjælp, 65. I år var det steget til 77. Og i de familier var der 162 børn.
Og endnu flere kunne faktisk have fået julehjælp, hvis de havde søgt i rette tid, fortæller Stig Bergmann, som er formand for Røde Kors Herlev.
»Vi er meget glade for, at vi kunne hjælpe så mange. Og der var ovenikøbet 15 ansøgere, som søgte, men desværre ikke fik, fordi de søgte for sent,« siger formanden.
Fristen for, hvornår man kunne søge om julehjælp, var 1. december. Og julehjælpen blev delt ud den 13. og 14. december.
I alt delte Røde Kors Herlev julehjælp ud for 133.600 kroner.
Læs også: Har du en plads tilovers juleaften?
Nogle har det hårdt
Julehjælpen fra Røde Kors går til udsatte børnefamilier, og Stig Bergmann vurderer, at der kan være flere grunde til de mange ansøgere.
»For det første, så bliver det mere og mere kendt, at Røde Kors giver julehjælp. Det er en af grundene,« siger han og fortsætter.
»Og så er det jo også et billede på, at der stadig er nogle mennesker, som har det hårdt i Danmark. Der er en masse andre, som har fået det bedre, men der er stadig masser af folk på kontanthjælp, og mange lever stadig et liv, hvor de har brug for hjælp til at klare sig igennem hverdagen og særligt til jul, hvor udgifterne hurtigt kan blive store,« siger Stig Bergmann.
Julehjælpen fra Røde Kors Herlev bestod i år af et gavekort på 800 kroner til en coopbutik, en julegave til børnene i form af et gavekort til børnene til Fætter BR, Matas eller El-Giganten, og et gavekort til Røde Kors-butikken.
Røde Kors Herlev fik blandt andet økonomisk støtte til julehjælpen fra Rotary, Spar Nord Fonden og Herlev Visevenner.
Læs også: Stor juleoplevelse til de skønne børn

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!