Fra fodboldspiller til rollemodel
SSP's 'Fredagsbal' er blevet en succeshistorie om at få unge væk fra gaden og ind i et fællesskab.
»Hvis de kommer en halv time for sent, så kommer de ikke ind«, fortæller Omar Achikhane, der arbejder i SSP Herlev og er manden bag vintersæsonens ’FredagsBal’ for 14- til 17-årige unge.
Efter et år er det nu blevet tid til at evaluere projektet, der står som en slags afløser af den fredagsfodbold, som hidtil har kørt i kommunen.
Det gør SSP’eren med tommelfingeren opad. For udover flere henvendelser fra unge, end der rent faktisk har været plads til, har fredagsfodbolden også kastet nye rollemodeller af sig.
LÆS OGSÅ: Fodbold hjælper unge tilbage på sporet
Faktisk er det ifølge Omar Achikhane sådan, at projektet primært er drevet af netop rollemodeller fra 18 år og opefter. Men han har også et godt eksempel på, at de eksisterende spillere kan blive rollemodeller.
Det er 18-årige Luay Abu Shaqra fra Syrien, der nu har boet i Danmark i tre år.
En superhelt
»Han er en superhelt i mine øjne«, siger SSP-medarbejderen.
Ikke kun på grund af sine boldfærdigheder, men også for sit engagement. For eksempel kom han til Danmark for bare tre år siden og taler allerede sproget flydende, og så er han også begyndt på Herlev Gymnasium.
Selv er han mere beskeden:
»Jeg er glad for, at jeg også kan være mentor for andre flygtninge og hjælpe dem«, siger den 18-årige, der har fået flere nye venner på grund af fodbolden. Nå ja, og så har han også hilst på borgmesteren, der spillede med den sidste fredag i den nu afsluttede sæson.
»Det var fedt. Det giver et budskab om, at der er nogen, der tænker på os«, lyder det.
Næste skridt i forbindelse med FredagsBal er ifølge Omar Achikhane at prøve at rykke ’FredagsBal’ uden for hen over sommeren, men vel at mærke med rollemodellernes opbakning, for han understreger, at det er dem, der skal planlægge det.
Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks