Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

GALLERI: Herlevs fedeste børnehave for en dag

Fredag blev Herlev Bibliotek til en børnehave, da man lagde hus til den årlige børnekulturdag.

»Høj som et hus, lille som en mus, bred som en vej, smal som en streg og flad som en pandekage.«

Der render en mand rundt på græsplænen ved siden af Herlev Bibliotek og reciterer rim og remser. Han har en tøjmus ved navn Mini i hånden og påstår, at man skal gøre alt, hvad den siger.

Normalt ville sådan et scenarie kalde på den blå vogn, men ikke denne fredag. I dag er det nemlig officiel børnekulturdag i Herlev, og ser man godt efter på manden og på musen, har de følge af 10 20 små krudtugler.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Knivskarpt lejemål – se det før din nabo

Manden hedder Balder og kommer sammen med makkeren Dorthe fra Legefabrikken, en virksomhed, der ved hjælp af fælleslege og pædagogisk idræt sætter gang i børn og voksne. I dag fredag gælder det børnene nærmere betegnet omkring 200 børnehavebørn (årgang 2018) fra 12 af Herlevs dagtilbud.

»Vi går med osten på skuldrene, vi går med osten på hovedet og passer på den ikke falder ned,« lyder det igen fra Balder og musen, mens børnene forsøger at balancere med hver sin ærtepose.

Forinden har Dorthe givet den gas på sin bongotromme med en til tider krævende stopleg rundt på græsset.

Farver og fest

De to voksne fra Legefabrikken står fredag for en af de fem poster, som børnekulturdagen traditionelt set er bygget op omkring. En post for hver af de kulturinstitutioner udover biblioteket, der står for dagen: Herlev Medborgerhus/teaterbioHerlev BilledskoleGOHerlev og Herlev Musikskole.

Bevæger man sig indenfor, er blandt andet billedskolen og musikskolen også i fuld gang.

»Rød, gul, blå – du må gerne få – en blomst af mig – tryller jeg, blomsten er til dig,« synger en gruppe børn akkompagneret af to fra musikskolen. De har krøllet et stykke farvet tyl sammen i hånden og ‘slipper det ud’, når det sidste vers er sunget, alt imens de hopper op, som en blomst, der springer ud.

Der bliver også sunget og leget en masse andet, hvilket instrumenterne på scenen også vidner om. Der er en guitar, rasleæg, en tamburin, maracas, claves, en xylofon og meget andet.

du må gerne få en blomst af mig, tryller jeg til dig

På den anden side af bogreolerne nogle hyldemeter væk sidder nogle andre grupper af børn. De går lidt mere roligt til værks.

På denne post skal man nemlig klippe/klistre og tegne sig til sin egen pap-lanterne. Formentlig helst uden lys.

»Se, jeg har lavet Batman,« fortæller en stolt dreng og løfter den kridtfarvede lanterne i vejret.

Andre kommer til og løfter også deres, som var det en pokal. Det er det måske også for dem, deres smilende ansigter taget i betragtning.

Dagens børnekulturdag er den femte i rækken – den første var i 2017. I årenes løb har der været forskellige temaer såsom krop og sanser, former og farver, forskellighed. I år er temaet lys og mørk.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!