Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Genåbner corona-klinik på grund af stigende smittetal

Herlev Gentofte Hospitals 'corona-vurderingsklinik' genåbner i dag tirsdag for borgere, der har eller kan have COVID-19 med luftvejssymptomer.

En ny bølge af corona-ramte er på hastig fremmarch, og for at kunne følge med har Herlev Gentofte Hospital valgt at genåbne sin ‘corona-vurderingsklinik’, som lukkede ned efter sidste bølge i foråret.

»Vi ser frem mod en periode, hvor vi har en bekymring for, at presset på hospitalet stiger herunder indlæggelsestallet. Selvom noget tyder på, at folk ikke bliver helt så syge, efter de er blevet vaccineret, men med omikron-varianten vil det store antal i sig selv give et større pres på Akutmodtagelsen og sekundært på sengene,« forklarer Kasper Iversen, professor og overlæge i Akutmodtagelsen, og den ene af de to læger, der står for klinikken. Den anden er Marie Enemark, overlæge i medicinske sygdomme.

Skal aflaste akutte tilfælde

Ifølge Kasper Iversen er hospitalet klar til at håndtere op mod 100 indlagte patienter med corona-virus, og det kan meget vel være, at Akutmodtagelsen skal modstå et pres, der er tre gange så stort som i dag. Blandt andet derfor er corona-vurderingsklinikken vigtig, understreger han.

Den kan nemlig aflaste Akutmodtagelsen, idet den er for patienter, som kan transportere sig selv, og som derfor ikke behøver at blive henvist akut, men kan henvises af egen læge eller 1813 til klinikken i stedet. De patienter, der er så dårlige, at de er sengeliggende, bliver til gengæld henvist direkte til Akutmodtagelsen, mens det forventes, at en stor del af dem, der tilses i klinikken, kan tage hjem efterfølgende.

»De mindst syge kan komme ind, og vi forventer, at langt de fleste kan klare sig med medicinsk behandling, gode råd og så videre,« fortæller Kasper Iversen og tilføjer, at det jo også kan være en subjektiv følelse, hvordan man har det.

Marie Enemark og Kasper Iversen står klar til at modtage corona-ramte på Herlev Hospital, hvor coronavurderingsklinikken genåbner.

 

For folk med vejrtrækningsproblemer

Derfor er klinikken i princippet for alle, men erfaringen er, at de fleste henviste er ældre borgere, lyder det.

»Vores bekymring er for folk, som ikke kan trække vejret ordentligt, hvor deres luftveje er truet,« påpeger han og tilføjer, at klinikken blandt andet kan måle iltmætningen i blodet for at tjekke op på folks tilstand og vurdere, om de skal indlægges eller sendes hjem.

Der er udover to konsultationsrum også seks sengepladser, dog ikke til overnatninger, men ifølge overlægen kan man skalere op med yderligere plejepersonale, og derudover kan klinikken omdannes til et felthospital, hvis det bliver nødvendigt.

Kan udvide

»Vi kan lynhurtigt skalere op. Vi har taget alt forskningspersonale på Herlev Gentofte Hospital og bedt dem melde ind, så vi kan trække på personaleressoucer, som normalt ikke bruges,« uddyber Kasper Iversen og tilføjer, at de pt. er to læger og en sekretær.

»Vi går en jul i møde, hvor vi er forberedte, så vi ikke kommer til at stå 25. og ikke være klar,« forsikrer Kasper Iversen, der vurderer, at den nuværende bølge topper i januar-februar, hvorfor han regner med, at klinikken fortsætter februar med.

 

Corona-vurderingsklinikken åbner i dag tirsdag klokken 11 og er placeret i behandlingsbygningen på adressen Borgmester Ib Juuls Vej 25, opgang 7, 3. etage, M1. 

Åbningstider: Alle dage kl. 11.00 – 23.00.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!