Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Genåbning af Røde Kors Butik fyldte gågaden

Taler, klapsalver og solskin trak en masse borgere til, da Røde Kors Butik i nye klæder genåbnede fredag formiddag på en af byens bedste placeringer.

Enkelte ældre forbipasserende med rollator eller elcykel snerrede for sig selv over, at det var svært at komme forbi, da mange havde taget opstilling midt på gågaden fredag formiddag for at deltage i genåbningen af Røde Kors Butik, der nu er flyttet endegyldigt fra Bangs Torv.

Men overordnet var de mange fremmødte forventningsfulde og glade. Ikke mindst fordi solen skinnede og oplyste de røde farver i det spritnye Røde Kors facadeskilt, der markerede, at en genbrugsbutik nu er flyttet ind i Fenger-bygning dér, hvor Søstrene Grene før lå. Og ikke bare hvilken som helst genbrugsbutik.

Ifølge Stig Bergmann, butiksleder, der bød folk velkommen, én, der er lidt frækkere og lidt kækkere end de andre.

»Og så skal man huske, at det ikke bare er butikken, vi har flyttet. Vi har flyttet vores ambassade herover,« sagde han med henvisning til, at Røde Kors Herlev-afdelingen også er rykket ind i de nye lokaler.

Herlevs fællesskaber trives

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) var også inviteret med til markeringen af, at genbrugsbutikken nu er flyttet ind i større og nyere lokaler på en adresse, som han kaldte byens bedste placering. Ifølge ham et udtryk for det, som Røde Kors kan og står for – nemlig fællesskabet.

»Jeg er stolt af, at Herlev på den måde viser sig som fællesskabernes by, og skal vi ikke love hinanden, at vi holder fast i fællesskaberne,« sagde han blandt andet og vurderede, at der var noget symbolik i at kunne indvie butikken i strålende solskin.

LÆS OGSÅ: Ingen fredagsbar på Gamma-bryggeriet

»Hvis der er en særlig god grund til, at solen skinner i dag, så er det fordi, vi ikke kan finde noget tidspunkt, hvor det er mere på sin plads at hylde og fejre fællesskabet og frivilligheden i en tid, hvor man har manglet det. Så er det dejligt at blive inviteret inden for hos Røde Kors, hvor I giver et svar på det hele,« påpegede borgmesteren.

Fra problembarn til succeshistorie

Generalsekretær i Røde Kors Danmark, Anders Ladekarl, der også var inviteret med, understregede på samme måde, at Røde Kors Butik i Herlev favner bredt.

»Røde kors butikker er mere end bare et sted, hvor man kan gøre en god handel, hvor man kan bidrage til, at vi ikke bruger så mange af klodens ressourcer, hvor Røde Kors kan hjælpe i verden og her i Herlev. Det er omdrejningspunktet for Røde Kors’ aktiviteter lokalt og globalt,« sagde han blandt andet og roste den store udvikling som den lokale Røde Kors har undergået.

»Jeg husker for 10 år siden, hvor Herlevs Røde Kors var et problembarn, ingen gad at være formand, så kom der driftige folk til, og de startede aktiviteter og gav udgangspunktet for, at Røde Kors i Herlev er en af dem, som vi er allermest stolte af i Røde Kors. Den er et aktiv for udsatte medborgere, og det er jeres køb og de frivilliges indsats, som har lagt grunden til, at vi i Herlev kan lave alle de aktiviteter,« sagde han, før den røde snor blev klippet og folk budt indenfor.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!