Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Handelsforeningsformand: »Det ser dystert ud«

Statsministerens udmelding tirsdag om butikslukninger rammer detailbranchen hårdt. Selvom butikkerne i Herlevs gågade fortsat kan holde åbent, er en allerede gået konkurs, og fremtiden ser dyster ud.

Det ser dyster ud for detailbranchen – både i Herlev og resten af landet, lyder det fra formand for Herlev Handelsforening, Henning Bruun fra Din Tøjmand efter statsministerens udmelding tirsdag om, at alle storcentre, overdækkede arkader samt restauranter, værtshuse, frisører og en række specialbutikker skal lukke ned fra i dag onsdag klokken 10.

»Fremtiden ser uendelig dyster ud. Lige pt. er det store spørgsmål, hvor lang tid tager det her,« lyder det fra formanden, der tilføjer, at detailbranchen i forvejen er hårdt presset – ikke mindst for butikkerne i Herlev Bymidte Butikscenter i forbindelse med ombygningen af centret.

LÆS OGSÅ: Det betyder det for bymidten

»Fyringer i branchen er uundgåeligt, som jeg ser det, og allerede nu ser vi konkurser, også her i Herlev, hvor Gine lukkede mandag,« fortæller han.

Gines ejer, Carsten Leweson, bekræfter, at alle hans seks butikker gik konkurs mandag, men vil ikke kommentere på, om det har noget med corona-krisen at gøre.

Ifølge Henning Bruun har detailbranchen meldt ud, at butikkerne har tabt et sted mellem 60 og 79 procent af deres omsætning. Men der findes også butikker, som har mistet helt op til 90 procent som følge af corona-krisen.

Hårdt men nødvendigt

Henning Bruun er dog fortrøstningsfuld og glad for, at de butikker inklusiv hans egen, der ligger ud mod gågaden på Herlev Torv, stadig kan holde åbent.

»Jeg håber, de fleste kan redde sig på regeringens hjælpepakker, hvor man kan sende medarbejdere hjem og få dækket lønomkostninger op til 75 procent svarende til højst 23.000 kroner pr. måned,« forklarer han, der dog påpeger, at ordningen ikke er så smidig.

For eksempel hvis han sender en medarbejder og selv bliver uarbejdsdygtig, så står han pludselig uden hjælp, da pågældende medarbejder, der er hjemsendt, ikke må arbejde.

Til gengæld så føler han sig overbevist om, at bankerne også gerne vil hjælpe de butikker, der er ‘sunde’, og hvor der er styr på regnskab og drift. Og så vurderer han, at det er nu, det gælder.

Så lad os få et så hårdt og så kort snit fra start af, og så må vi lukke ned i to uger eller en måned, hvis det er det, der skal til. Den første smerte er den billigste,« vurderer han.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!