Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Har du en plads tilovers juleaften?

Røde Kors har igen i år sat gang i projektet Julevenner, hvor julefester bliver matchet med julegæster. Sidste år havde fem Herlevborgere meldt sig til.

Mangler du et sted at holde jul, eller har du en plads tilovers juleaften? Så er Røde Kors’ Julevenner måske en mulighed.
Projektet går ud på, at man kan melde sig som vært eller som gæst, og så sørger Røde Kors for at finde en juleaften og en julegæst, som passer sammen.
Sidste år var der tre værter og to gæster fra Herlev.
Hvis man vil melde sig til, er det på Røde Kors’ hjemmeside, og man kan gøre det til og med den 20. december.
Læs også: I dag bæres lyset frem
Kigger på folks ønsker
Birna Rohde er projektleder for Røde Kors’ Julevenner. Hun fortæller, at julen med Røde Kors’ Julevenner, minder om den traditionelle jul, som de fleste kender hjemmefra. Og der bliver taget hensyn til ønskerne fra hver enkelt juleven.
»Vi matcher primært ud fra geografi, men også ud fra de ønsker, som julevennerne har til aftenen. Nogle ønsker sig en jul med en børnefamilie, for andre er det vigtigt, at det er den traditionelle julemad, som bliver serveret,« siger hun og fortsætter.
»Derudover kigger vi på hvilke transportmuligheder, gæsten har, og hvor langt de kan transportere sig. Hvis gæsten har svært ved selv at transportere sig eller ønsker at blive matchet med en udenfor sin egen by, så forsøger vi at tage hensyn til det, når vi finder deres julevært,« siger projektlederen.
I denne uges avis sætter Herlev Bladet fokus på ensomhed i juletiden. Læs mere om Røde Kors’ Julevenner, mød en præst og mød Sonja, som skal fejre jul alene.
Læs også: Herlev har fået sin egen kalender

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!