Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev mangler privatpraktiserende læger

Selvom det er manglen på læger, der er Herlevs problem, og ikke klinikker, har Region Hovedstaden givet grønt lys til endnu en klinik i kommunen, som i forvejen kæmper med to tomme.

To ud af Herlevs 14 privatpraktiserende lægeklinikker står tomme, fordi man ikke har kunnet afsætte dem. Herlev mangler læger, og ifølge flere herboende privatpraktiserende læger vil problemet vokse i takt med, at flere går på pension.

Alligvel valgte Udvalget for Forebyggelse og Sammenhæng i Region Hovedstaden for nylig at give grønt lys til etablering af syv nye lægeklinikker i hovedstadsområdet deriblandt Herlev. De andre steder er Brøndby, Hillerød, Rødovre, Østerbro, Vesterbro og Bispebjerg.

Ifølge udvalgsformand Qasam Nazir Ahmad (Å), fordi lægemanglen, som huserer i hele Region Hovedstaden, mange andre stedet kommer netop kommer til udtryk i form af mangel på nye klinikker. Derfor kommer det også bag på ham, at problemet i Herlev er at få afsat klinikkerne.

»Det må jeg tage op med min administration og kigge nærmere på«, siger han.

Ifølge PLO, de privatpraktiserende lægers brancheorganisation, har lægemanglen ført til stop for indtag af nye patienter i cirka 70 procent af landets lægepraksisser herunder Herlev.

Opfordring til kommunen

Det kan Martin Borch blandt andet bekræfte. Han er læge i Herlev og oplever næsten dagligt at nye borgere banker på hans dør og spørger, om de kan blive en del af hans kundekartotek.

Derfor opfordrer han kommunen til at tage affære og sammen med regionen gøre Herlev mere attraktiv over for nye kommende læger.

»Vores ønske til kommunen er, at vi går aktivt ind og gør det mere attraktivt for unge læger at bosætte sig i Herlev.  Nogle vil for eksempel gerne arbejde i større fællesskaber, og vi har flere praksisser solo eller duo, som er lukkede, så hvis der blev sat lokaler til rådighed, som stod klar, og folk kunne leje sig ind, så kunne det være attraktivt«, lyder det.

Gitte Bomholdt (A), der er formand for sundheds- og voksenudvalget i kommunen, er bekendt med problematikken og forsikrer:

»Vi har et samarbejde med regionen, og der arbejdes hårdt på at få skaffet os de lægepraksisser, som vi har brug for«, påpeger hun.

Flere af de læger, som Herlev Bladet har talt med, nævner, at den ene af de to nuværende praksisser, som står tomme, skulle være besat og åbner igen 1. april. Centerchef for Omsorg og Sundhed, Christian Bartholdy, bekræfter datoen og fortæller, at der er lavet aftale med en ny læge i Herlev Nord.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!