Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herløv Kro: »Vi er totalt lagt ned – alt er aflyst«

Den lokalt kendte kro har mistet 100.000 kroner i aflysninger på den første weekend efter Danmarks 'lockdown', og nu bliver konfirmationsselskaberne også aflyst.

Som så mange andre overnatningssteder, restauranter og cafeer samt beværtninger er Herløv Kro også blevet ramt af regeringens restriktioner som følge af corona-krisen.

»Vi er totalt lagt ned, alt er aflyst, alle selskaber blev aflyst over natten sidste onsdag, og alene den første weekend har vi mistet selskaber for over 100.000 kroner,« fortæller Jette Christensen fra Herløv Kro.

Hun tilføjer, at alt, hvad der er blevet bestilt til foråret, nu er annulleret, det gælder også de fleste hotelovernatninger. Kun 12 håndværkere og fem patienter er tilbage, da kroen også fungerer som patienthotel. Ud af 56 værelser, som normalt alle er fuldt booket, lyder det.

Kaotisk

Og ikke nok med det. Efter Folkekirkens aflysning af konfirmationer er Jette Christensen også begyndt at få aflysninger ind af konfirmationsfesterne i maj.

LÆS OGSÅ: Sådan hjælper du den lokale handel

»Jeg er sikker på, at man gør alt, hvad der er muligt, og at det lige nu er lidt kaotisk med nye meldinger fra dag til dag. Hver gang jeg har lagt en plan, så må jeg lave den om dagen efter. I går (tirsdag, red.) var planen at have to tjenere på arbejde, men dem måtte jeg sende hjem i dag,« fortæller hun, der er nødt til at sende de ansatte hjem i tre måneder for at få delvis kompensation for deres løn – en del af regeringens hjælpepakke.

Snit på tre måneder

»Vi har cirka 25 ansatte, så selvom der er kompensation, skal vi finde mindst 10.000 kroner for hver medarbejder,« forklarer hun, der vurderer, at Herløv Kro godt kan overleve, hvis corona-krisen vel at mærke ikke varer mere end tre måneder.

er det her overstået inden for tre måneder, så tror jeg, vi overlever, men hvis det trækker ud, så ved ikke hvor vi er henne

»Er det her overstået inden for tre måneder, så tror jeg, vi overlever, men hvis det trækker ud, så ved ikke hvor vi er henne,« lyder det fra Jette Christensen, der har haft travlt med at planlægge den seneste uge.

»Jeg synes, man bliver træt for at sige det mildt, jeg har ikke bestilt andet end lave planer, talt med brancheforeningen Horesta, fagforeninger, medarbejdere, sende nye varsler ud, og det kræver alt sammen meget energi,« siger hun, der lige nu har to ansatte på job.

Håber på efter påske

Hun håber, at der er lys for enden af tunnellen, og at kroen kan begynde at arbejde sig på vej tilbage til normal drift efter påske og måske nå noget, der ligner normaltilstande i juni.

»Men måske står vi tilbage med færre medarbejdere, og flere omlægninger, end vi er vant til,« skønner hun, der oplyser, at det stadig er muligt at indlogere sig dog uden det store traktement.

Køkkenet blev nemlig tømt for råvarer og lukket onsdag.

ingen aner, hvad det her er, hvor længe det varer eller hvordan det ender.

Til nød kan man i stedet for morgenbuffet få lavet sig en morgentallerken på takeaway-basis med det mest basale.

»Ingen aner, hvad det her er, hvor længe det varer eller hvordan det ender, men jeg håber på, at det med de drastiske tiltag gør, at vi hurtigt kommer ud på anden side,« siger hun, der indtil da tager en dag ad gangen.

Læs mere om de forholdsregler Herløv Kro har taget for at følge myndighedernes påbud.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!