Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

HI-formand: Hvorfor ikke inddrage flere i eliteidrætssatsning

Annelise Fenger er skuffet over, at Idrætsforum og HI ikke blev inddraget i arbejdet med den netop vedtagne eliteidrætssatsning i kommunen. Det kunne have givet flere inputs.

Annelise Fenger, formand for Herlevs største idrætsforening HI med over 24 afdelinger, har svært ved at forstå, hvorfor Herlev Kommune og Kim Wacker (A), formand for Kultur- og Fritidsudvalget og formand for Idrætsforum, valgte ikke at informere forummet om den netop vedtagne eliteidrætssatsning. En ordning, som er afstedkommet på baggrund af en henvendelse fra Herlev Eagles, som også bliver den første modtager af de 1,4 millioner kroner, som følger med det første år.

»Jeg forstår det ikke. Det stod i Herlev Bladet tirsdag (forrige uge, red.), og der var møde i Idrætsforum samme aften. Så jeg regner ikke med, at kommunen har ville hemmeligholde det, men selvom tingene går hurtigt, så tager det ikke lang tid at orientere andre om det, og det kunne jo også være, der var nogle inputs og vinkler fra andre, man kunne bruge«, vurderer hun.
Satte selv sagen på dagsordenen

Specielt fordi formålet med Idrætsforum, som er et mødested for Herlevs idrætsforeninger og politikere, netop er  ’at sikre en god dialog og information mellem politikere, administration og idrætsforeninger’.

Hun fortæller, at medlemmerne af Idrætsforum på mødet selv måtte tage eliteidrætssatsningen op, da det ifølge hende ikke var noget, Kim Wacker havde tænkt sig at gøre.

LÆS OGSÅ: Kommunen foreslår elitesamarbejde med Herlev Eagles

»Det virker demotiverende for de frivillige, og mærkeligt, at man kører processen igennem på den måde«, siger hun og bemærker, at det i al fald er en anden måde at samarbejde på, end hun er vant til.

Når det er sagt, er hun glad for selve initiativet og parat til netop at samarbejde, hvis satsningen de følgende år også giver mulighed for at lade andre elitehold få en bid af kagen.
En politisk beslutning
Kim Wacker mener ikke, at han og kommunen har gjort noget forkert og henviser til, at der er tale om en politisk proces.
»Det er ikke skønnet politisk, at Idrætsforum skulle informeres«, lyder det fra Kim Wacker, der understreger, at eliteidrætssatsningen er en politisk beslutning på baggrund af en henvendelse fra Herlev Eagles, som i øvrigt er medlem af HI.

»Så hvis Eagles havde planer om at informere HI, så kunne de have gjort det. Det her er en politisk beslutning om at lave en eliteidrætssatsning, og på sigt kan der komme andre idrætsforeninger ind, hvis de kan opfylde de krav, der er i forhold til den sociale del og brandingen af kommunen«, lyder det fra udvalgsformanden.

Udover Annelise Fenger har måden, som eliteidrætssatsningen er blevet til på, også fået kritik af flere fra oppositionspartierne i kommunalbestyrelsen. Herunder SF, konservative og Enhedslisten.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!