Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hjortespring Foreningshus blev indviet:

Sådan et hus har vi ikke set før

Nyskabelse. Det nye hus er tegnet til også at rumme Sigurd Swane-malerierne. Det skal være 100 pct. drevet af foreningerne og sender dermed et signal om fællesskab.

Der er kunst foroven, næsten 90 år gammel kunst, som Nationalmuseet på næsten mirakuløs vis har flyttet fra den oprindelige placering. Nemlig Sigurd Swanes værk forestillende dagliglivet i Hjortespring i slutningen af 1920’erne.

Og så var der en masse mennesker forsamlet, da Hjortespring Foreningshus blev indviet officielt fredag eftermiddag.

Historisk dag

En historisk dag for Herlev og Hjortespring og for Hjortesprings historie, mente borgmester Thomas Gyldal Petersen før det officielle klip af den røde snor.

»Vi har ikke set sådan et hus før i Herlev. Det er ejet af kommunen, men 100 pct. drevet af foreningerne. Selv kaffekopperne er godkendt af foreningerne«, sagde borgmesteren, som opfordrede til, at der nu blev lagt lige så megen energi i fremtiden som i processen om at få huset op at stå.

Pionerarbejde

Der var også tak fra borgmesteren til folkene fra Nationalmuseet, som havde udført det måske i virkeligheden lidt ufattelige pionerarbejde med at flytte værkerne. Og så var der naturligvis et håb for fremtiden.

»Jeg håber altid at opleve lys og mennesker, når jeg kommer forbi her til vinter.  Huset er åbent for, hvad borgerne vil. Det kræver, at man tager ejerskab i et hus, som bygger på fællesskab«, var nogle af borgmesterens ord.

Fællessang første aktivitet

Fællessang organiseret af Herlev Visevenner og af Herlev Musikskole blev måske meget symbolsk den første aktivitet i Hjortespring Foreningshus. Grundtvigs Nu falmer skolen trindt om sang med det stærke religiøse budskab i de sidste vers. Og Pia Raus Regnvejsdag i november, som slutter med ’blev november hængt til tørre jeg vil male dagen lys’.

Det regnede under rejsegildet og under indvielsen i fredags. Men nu er huset der, og så skinner solen. I hvert fald symbolsk.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!