Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

HK-næstformand undrer sig: Skal betjente til at tage telefoner?

Næstformand i HK Stat, Peter Raben, efterlyser svar fra politiets ledelse efter dagens fyringer i Vestegnens Politi og Rigspolitiet.

Hvem skal udfylde hullerne efter de civilt ansatte i Københavns Vestegns Politi og Rigspolitiet, der i dag har fået en fyreseddel? Betyder det, at politibetjente nu i højere grad skal til at sidde bag skriveborde og tage telefoner i stedet for at køre patrulje? Og hvad med serviceniveauet til borgerne – skal det sættes ned?

Dagens fyringer giver flere spørgsmål end svar, mener næstformand i HK Stat, Peter Raben, der undrer sig:

»Flere politifolk medfører flere sager og flere administrative opgaver – og der er dermed også behov for flere HK-medarbejdere. Ellers kommer nye betjente til at sidde bag skrivebordene og fylde de huller, som HK’erne efterlader,« siger han og stiller yderligere spørgsmål:

LÆS OGSÅ: Millionunderskud årsag til fyringer

»Hvis ikke politifolk skal overtage administrative opgaver, hvilke opgaver er det så, der ikke længere skal løses? Her skylder politiets øverste ledelse borgerne en forklaring på, hvor serviceniveauet bliver sat ned,« påpeger han, der som tillidsrepræsentant for akademikerne i Rigspolitiet, Per-Martin Petersen, undrer sig over timingen i fyringerne.

Kan gå ud over borgernes tryghed

»Vi undrer os meget over, at der skal fyres i politiet nu. Alle politiske meldinger går på at vores politi skal styrkes, og der skal forhandles en ny politiaftale (politisk flerårsaftale om politiets bevillinger, red.) på Christiansborg indenfor de kommende måneder. Så er det jo helt grotesk at tage afsked med erfarne medarbejdere nu og risikere, at bunkerne med sager vokser endnu mere,« understreger han, der frygter, at det i sidste ende går ud over borgernes tryghed.

jo helt grotesk at tage afsked med erfarne medarbejdere nu og risikere, at bunkerne med sager vokser endnu mere

Her til eftermiddag er der møde mellem tillidsrepræsentanterne og politiets ledelse om fyringerne, og hvad det kommer til at betyde i praksis. Ikke mindst for borgerne.

Opdateres.

HK Stat har cirka 21.000 erhvervsaktive medlemmer i alle hjørner af staten. Omkring 1.800 af dem er medlemmer på politigårde og på anklagemyndighedens område landet over.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!