Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hvorfor samarbejder biblioteket med fødeafdelingen?

Læs her, hvorfor Herlev Bibliotek har indgået et samarbejde med fødeafdelingen på Herlev Hospital i uge 17.

Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden.

Sådan starter Juleevangeliet, og siden er det der med folketællinger blevet så meget en ting, at det blandt andet fremgår af FN’s Verdensmål nummer 17.

Netop det – altså at det er et verdensmål med folketællinger – vil Herlev Bibliotek gerne sætte fokus på i forbindelse med Verdensmåls uge 17 (næste uge) og gerne på en sjov og meningsfuld måde.

Fejring af fødsler

Derfor har biblioteket indgået et samarbejde med Herlev Hospitals fødeafdeling om at registrere alle de fødsler, der foregår på hospitalet i denne uge. Det er i al fald målet, og det skal ske ved at få de nybagte forældre til at indsende oplysninger om dato, tid og køn til:

sms til 20 48 72 24.

Derefter vil biblioteket hænge en lille seddel et til lejligheden opstillet verdensmålstræ, som vises midt i Biblioteket i denne uge.

‘Vi vil gerne her på Herlev Bibliotek fejre delmål 17.19.2, som siger at alle lande skal have udført mindst én folketælling og husoptælling inden for de seneste 10 år og som skal opnå 100 procent fødselsregistrering og 80 procent dødsfaldsregistrering,’ oplyser kulturformidler Gitte Bergendorff Høstbo i en mail til Herlev Bladet om formålet med idéen.

Begge delmål opfylder Danmark i øvrigt allerede, lyder det.

LÆS OGSÅ: Vikinger, riddere og gøgler indtager ådalen

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!