Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Letbanen får ny bestyrelse

I forbindelse med statens udtrædelse af Hovedstadens Letbane har Region Hovedstaden og de 11 kommuner, herunder Herlev, bag letbaneprojektet langs Ring 3 sammensat ny bestyrelse. Formand bliver Jakob Thomasen, der er tidligere direktør i Mærsk Oil. 

Arbejdet med at anlægge hovedstadens nye letbane langs Ring 3 er i fuld gang, og flere steder langs den 28 kilometer lange strækning fra Ishøj i syd til Lyngby i nord er der tydelige tegn på, at projektets anlægsfase er rullet ud. Også i Herlev hvor forberedelserne er godt igang. 

Dermed er det et særdeles aktivt byggeprojekt, som den nye bestyrelse i Hovedstadens Letbane får ansvar for. Selskabet har til opgave at bygge og drive letbanen langs Ring 3 og ledes af en bestyrelse med repræsentanter fra ejerkredsen, dvs. Region Hovedstaden og 11 kommuner samt tre eksterne medlemmer med tung ledelseserfaring inden for store projekter. 

Ny bestyrelsesformand i Hovedstadens Letbane bliver Jakob Thomasen, der er tidligere direktør i Mærsk Oil. Han ser frem ifølge en pressemeddelese fra Hovedstadens Letbane frem til opgaven med glæde og forventning. 

»Jeg ser frem til at medvirke til, at byggeriet af letbanen bliver gennemført med et stærkt fokus på arbejdsmiljø og kvalitet samt med så få gener for borgerne som muligt. Jeg er overbevist om, at letbanen bliver en succes på niveau med metroen, Storebælt og andre vigtige infrastrukturprojekter. Det er projekter, som har været længe undervejs, men som nu benyttes som en selvfølge og bruges med glæde«, udtaler den nyudnævnte bestyrelsesformand, Jakob Thomasen. 

LÆS OGSÅ: Movia – ruteplaner kommer op igen

Foruden den mangeårige leder i Maersk Oil tiltræder tidligere adm. direktør i Sund & Bælt, Leo Larsen, ligesom tidligere direktør i Cowi og Maersk, Birgitte Brinch Madsen fortsætter som det tredje eksterne medlem. 

Sammensætningen af den nye bestyrelse i Hovedstadens Letbane blev vedtaget på et ekstraordinært interessentskabsmøde den. 22. februar. Region Hovedstaden skal efter interessentskabsmødet godkende udpegningen af medlemmer, hvilket forventes at ske medio marts. 

Når letbanen står klar til brug i 2025, kommer den til at køre mellem Lyngby og Ishøj og binde seks S-togs-linjer sammen på tværs af hovedstaden. 

Fakta om bestyrelsen i Hovedstadens Letbane 

  • Jakob Thomasen, formand (udpeget af Borgmesterforum og Region Hovedstaden) 
  • Finn Rudaizky (DF), næstformand (udpeget af Region Hovedstaden) 
  • Trine Græse (S), næstformand (udpeget af Borgmesterforum) 
  • Leo Larsen, medlem (udpeget af Borgmesterforum og Region Hovedstaden) 
  • Birgitte Brinch Madsen, medlem (udpeget af Borgmesterforum og Region Hovedstaden) 
  • Martin Geertsen (V), medlem (udpeget af Region Hovedstaden) 
  • Simon Pihl (S), medlem (udpeget af Borgmesterforum) 
  • Jens Mandrup (SF), medlem (udpeget af Region Hovedstaden) 
  • Henrik Rasmussen (K), medlem (udpeget af Borgmesterforum) 

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!