Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lokal forening samler ind til Ukraine

Ahelp2u efterlyser tøj, soveposer, tandbørster, sutter, mad og alt, hvad folk kan undvære til hjælp for ukrainske flygtninge både her og i nærområderne. Og der er allerede kommet meget ind, lyder det.

Hjælpelysten er stor, lyder det fra Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen, stifter af nødhjælpsforeningen, Ahelptoyou, der pt. er i fuld gang med at samle ind til de krigsramte flygtninge fra Ukraine – hovedsageligt kvinder og børn, da mændene skal blive i Ukraine og yde modstand mod de russiske invasionsstyrker, forlyder det.

»Vi har brug for hygiejne-sager som tandbørster og sæbe, for dyner og soveposer, børnetøj og kvindetøj, sutter, mælkeerstatning og ting til kæledyr,« opremser hun, der påpeger, at alt hvad folk generelt kan undvære, og som kan hjælpe de nødstedte, er velkomment.

Der er indleveringssted på Kildegården, Klausdalsbrovej 392 i glasgangen hele døgnet rundt.

Mange vil hjælpe

»Vi gik i gang i forgårs, og der er allerede kommet meget ind. De læs, vi har nu, kommer de i aften og henter med en lastbil, og så bliver de fordelt ud til ukrainske familier, som er blevet genhuset. Noget bliver også kørt til Sandholmlejren og ned til den polsk-ukrainske grænse, men lige nu er der rigtig meget dér,« fortæller Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen, der har allieret sig med ‘Hjælp til Ukraine’, som står for transporten.

Selv er hun ikke i tvivl om, at der skal gøres noget – og det er nu.

LÆS MERE om indsamlingen her

»Det er jo vores naboer, det kunne have været os selv, de står og går i det, de er flygtet i, så det er forfærdeligt, og det gør mig frustrerede og ked af det. Derfor går Ahelp2u ind i det her,« siger hun og understreger, at det selvfølgelig holdes adskilt fra foreningens andet hjælpearbejde til, hvor man hjælper dårligt stillede danskere.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!