Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lokale ju-jitsu-talenter til World Games

Tidligere U21-verdensmester og medlem af Herlev Ju-jutsu, Liva Tanzer, og nuværende medlem og træner af samme klub, Jesper Kilbak, har kvalificeret sig til World Games, som svarer til OL.

24-årige Jesper Kilbak, der er træner i Herlev Ju-Jutsu, deltager for første gang til World Games i USA, mens 23-årige Liva Tanzer, der tidligere har trænet i samme klub og blandt andet vundet U21-VM  skal med for anden gang. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ju-jitsu Danmark.

LÆS MERE om ju-jitsu her.

For debutanen Jesper Kilbak er det noget helt særligt. Ikke mindst taget i betragtning af, at han har fået et wildcard.

»Det var sådan en særlig følelse, fordi jeg jublede ikke helt vildt. Jeg følte mig beæret. Beæret over at være kvalificeret til noget, der i vores sport er det ypperste. Det er en oplevelse for livet, det bliver så fedt,« udtaler han i en pressemeddelelse.

Også en tredje ju-jitsu-kæmper fra Danmark, 25-årige Rebekka Dahl, har kvalificeret sig. Hun er faktisk den forsvarende vinder fra sidste gang, turneringen blev holdt i 2017 i Polen.

Tæt på OL

World Games finder sted hvert fjerde år og overvåges tæt af den internationale olympiske komite (IOC), når der skal vælges sportsgrene til det olympiske program. Det er kun verdens absolutte elite inden for hver af de i alt 30 godkendte sportsgrene, der kvalificerer sig direkte til en af de prestigefyldte World Game-pladser. Danmark har gennem årene klaret sig rigtig godt til World Games i ju-jitsu.

LÆS MERE: Unge maler byen … regnbuefarvet

Både Rebekka Dahl og Liva Tanzer rangerer aktuelt som nummer 2 på verdensranglisten i deres vægtklasser. Jesper Kilbak er nummer 9.

Danmark stiller med 62 atleter i 14 sportsgrene, og de tre danske ju-jitsu-deltagere skal i kamp 15. og 16. juli.

 

Jesper Kilbak i kamp på madrassen. Han skal snart for første gang til World Games. Pressefoto.

PressefotoKort om World Games og de tre danske deltagere

  • World Games svarer til OL for de sportsgrene, der endnu ikke er på det olympiske program.
  • World Games finder sted i Alabama USA fra den 7.-17. juli 2017. Ju-Jitsu kæmper fredag d. 15. og lørdag d. 16. juli.
  • Blot to danske ju-jitsu-kæmpere har kvalificeret sig direkte til World Games i 2022 qua deres placering på verdensranglisten: 25-årige Rebekka Ziska Dahl (-57 kg) og 23-årige Liva Tanzer (-70 kg), der begge ligger nummer to på verdensranglisten.
  • 24-årige Jesper Kilbak er med på et Wild Card – (-69 kg).
  • Danmark har vundet guld ved Wold Games flere gange tidligere og vandt bl.a. tre guldmedaljer i 2013 og to guldmedaljer i 2017.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!