Ny undersøgelse: Så trygge føler herlevborgerne sig
Justitsministeriets årlige tryghedsundersøgelse er på gaden og måler blandt andet tillid til politiet og tryghed i nabolaget. Se også politiets responstid her på vestegnen.
Unge-grupper, narkosalg og to forfærdelige drabssager (Sennepshaven og Louise-drabet) har ikke hjulpet på borgernes følelse af tryghed i Herlev. Omvendt har kommunen i samarbejdet med Københavns Vestegns Politi om projekter som ‘Herlev passer på Herlev’, tryghedskonsulenten og andre initiativer gjort en del for at komme borgerne imøde. Spørgsmålet er så: Hvordan går det så egentlig med trygheden i Herlev?
I Justitsministeriets seneste tryghedsundersøgelse for 2022, som lige er kommet ud, ses det, at Herlev faktisk er foran på point i forhold til resten af vestegnen.
Hvor 86,9 procent af herlevborgerne føler sig grundlæggende trygge i deres nabolag, er tallet for vestegnen 84,6 procent. Samme tendens sås sidste år, hvor det var 85,3 procent af herlevborgerne mod 81,2 procent for vestegnen.
Det er på alle måder rigtig godt og positivt, at flere er trygge, hvor de bor
Til gengæld halter Herlev og vestegnen bagefter sammenlignet med gennemsnitstallet for hele landet. Her føler 88,6 procent af borgerne i hele Danmark sig grundlæggende trygge i deres nabolag mod 88,1 procent sidste år.
Dykker man ned i undersøgelsen fremgår det, at det især er på stier og på stationer ved stoppesteder, at folk kan føle sig utrygge. Derudover i forhold til andres adfærd er det især
hensynsløs kørsel, unge og børn der hænger ud og grupper af misbrugere/hjemløse/psykisk syge, der kan give utryghed.
Flere borgere har tillid til politiet
I en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi hilser man undersøgelsens resultater velkomne og opfordrer borgerne til at tage kontakt, hvis de er utrygge.
»Vestegnen skal være et trygt sted at leve, bo og færdes, og alle ansatte i Københavns Vestegns Politi arbejder hver eneste dag for at bekæmpe og forebygge kriminalitet. Det er på alle måder rigtig godt og positivt, at flere er trygge, hvor de bor,« siger politidirektør Kim Christiansen.
ANDRE HISTORIER: Lokal virksomhed donerer 75.000 til udsatte børn
Undersøgelsen går da også politiets vej, idet flere borgere – 84,3 procent – på vestegnen anfører, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe, hvis de har brug for det.
Det er tre procentpoint flere end i 2021, og samtidig det højeste niveau siden den første undersøgelse i 2013, lyder det af pressemeddelelsen. På landsplan halter man dog igen lidt bagefter, idet tallet her er 86,7 procent af borgerne i hele Danmark, der angiver, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det.
Københavns Vestegns Politis responstid – det vil sige tiden fra et 112-opkald modtages til en patrulje er fremme – er som regel en af landets hurtigste. I 2022 var den gennemsnitlige responstid på syv minutter og 49 sekunder, hvilket var landets næst hurtigste.
Der er lukket for kommentarer