Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny vejrmålestation hjælper med glatførebekæmpelsen

Herlev Kommune har købt sin anden vejrmålestation, som gør, at kommunen kan snerydde og salte mere effektivt og i god tid.

Det bliver nemmere at spå om vejret, nu hvor Herlev Kommune har investeret i sin anden vejrmålestation.

Det fortæller Martin Thomsen, der er chef for Serviceafdelingen i Herlev Kommune.

»De her nye stationer giver os nogle muligheder, vi ikke har haft før«, fortæller servicechefen og uddyber, at de gør det nemmere at vurdere, hvornår det ville være godt at salte.

Stationerne kan nemlig måle vejens temperatur, fugtighed og mængden af restsalt med henblik på at finde ud af, hvornår man bør salte. Ifølge Martin Thomsen gælder det nemlig, at jo mere vejsalt, desto mere frost kan vejen klare.

Mere effektivt

Derudover gælder det for eksempel også, at en fugtig vej er i risikozonen for at blive glat ved temperaturfald i modsætning til en kold, men tør vej.

Vejrmålestationen er også udstyret med et webkamera, som gør, at Serviceafdelingens ansatte kan følge med på skærmen og se, om det for eksempel regner eller sner.

LÆS OGSÅ: Varsel om isslag – kør meget forsigtigt

»Førhen brugte vi vejrudsigten og vores mavefornemmelse, men nu kan vi tage beslutningen på baggrund af vejrudsigten og konkrete data, så det bliver mere effektivt, og vi undgår unødvendige udkald«, forklarer Martin Thomsen.

Tiden er knap

Han tilføjer, at det cirka tager tre fire timer at salte alle ruterne i kommunen, og det skal man gerne være færdig med inden morgentrafikken klokken 6.30.

Derfor er tiden kostbar. Af samme årsag har man tilkøbt rettigheder til et computerprogram for de kommuner, som har lignende vejrmålestationer stående rundt omkring i landet. På den måde kan Herlev Kommune få en landsdækkende vejrprognose og tage en kvalificeret vurdering af, hvornår det er tid til at kalde saltvognen ud.

Den nye station er placeret ved krydset Hørkær og Mileparken, mens den første, som blev fornyet sidste år, står ved Krebsedammen.

Læs mere i Herlev Bladet denne uge

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!