Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt tilbud til skilsmisseramte forældre

For første gang opretter kommunen nu kurser for forældre, der gerne vil have genoprettet samarbejdet om børnene efter skilsmissen

Det er hårdt. Og af og til gør det også forbandet ondt. Skilsmisser er slutningen på en drøm, og ofte ender de i en hvirvelvind af sårede følelser og en ulyst til at se sin nu tidligere partner.

Midt i den hvirvelvind står børnene, og de er årsagen til, at parrene går fra være par til at være forældre, der må og skal have det til at køre. For børnenes skyld.

»Mange har en fornemmelse af, at nu bliver jeg skilt, og så slipper jeg af med den anden. Men det gør man jo ikke, når man er forældre sammen,« forklarer Stine Hafdell Havmand, der er familiekonsulent og vil være en af dem, der kommer til at undervise på de kurser for skilte forældre, som Herlev Kommune nu tilbyder.

Kurserne kommer til at bestå af tre kursusdage, hvor forældrene får undervisning i blandt andet kommunikation og en hel værktøjskasse med redskaber til at hjælpe børnene så skånsomt igennem skilsmissen som overhovedet muligt.

»Der er fokus på fremtiden og helt konkrete aftaler,« forklarer en anden af underviserne, familieterapeut Line Berglund Bjerregaard, der understreger, at der ikke bliver noget med at sidde og udgyde følelser i plenum sammen med andre tidligere par. Det er ikke terapi, men fremadrettede øvelser, som man bliver støttet igennem af underviserne.

Nyt møde mellem forældre 

De to familiekonsulenter forstår kun alt for godt, hvorfor en del skilsmisseramte synes, at det er en overordentlig svær og grimtsmagende kamel at skulle sluge, at skulle sætte sig i et undervisningslokale sammen med den eks, man jo brød med af en årsag.

»Men som forældre bliver man nødt til at forsøge at sætte sig ud over konfliktstoffet og forsøge. Alene for børnenes skyld,«

siger Stine Hafdell Havmand, der understreger, at der jo er den bonus i det, at sådan et kursus for rigtig mange simpelthen virker.

Familiekonsulenterne beskriver den nødvendige proces som en, hvor man skal sige mere eller mindre pænt farvel til den livsledsager, man havde.

»Og så skal man sige god dag på en ny måde til den medforælder, man nu har,« siger Line Berglund Bjerregaard.

Fokus på kurset er på børnene. Det er dem, der bliver klemt, når der bliver sagt mere farvel end god dag, så det hele handler om at få hverdagen til at hænge sammen. I børnehøjde.

Gratis undervisning

Den 6. marts er der mulighed for at høre mere ved et foredrag af underviser Søren Marcussen under overskriften ’Hvordan opleves skilsmissen – for børn og forældre.’ Det er i Medborgerhuset klokken 18.30 til 20.30. Det er ganske gratis, men man må meget gerne tilmelde sig på forhånd på faellesforaeldreansvar@herlev.dk.

Kurserne, der også er gratis, starter op i foråret med første kursusdag onsdag den 11. april. Vil man vide mere eller melde sig til kan man skrive til samme mailadresse som ovenover.

 

Fakta:

Det går det ud på:

Forældrene får gennem undervisning og øvelser en række værktøjer, der blandt andet skal gøre det nemmere at kommunikere, samarbejde og holde fokus på børnene.

Hvornår: 

Kurset består af tre undervisningsgange: Onsdag den 11. april, tirsdag den 17. april og torsdag den 26. april i Familiecenteret Kernen. Alle dage mellem klokken 17 og 21.

Hvordan:

Hvis du/I vil vide mere eller melde jer til, så kontakt Stine Hafdell Havmand på telefon: 3050 5729 eller faellesforaeldreansvar.dk

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!