Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Oktober: ‘Endelig blev jeg rigtig dansk mester’

Månedens sportsprofil Jannick Hornbæk Skov har spillet minigolf i 14 år. Han har vundet utallige mesterskabsmedaljer men først i år, mener han at kunne kalde sig den første rigtige danske mester i minigolf.

35-årig Jannick Hornbæk Skov startede med at spille minigolf, da han var en 21-årig knægt.

Siden da har han vundet danmarksmesterskabet i minigolf adskillige gange – faktisk har han mellem 50 og 60 mesterskabsmedaljer hængende hjemme i sit rækkehus i Malurthaven, hvor han bor med sin kone og sine to døtre. 

Alligevel var det først til medaljeoverrækkelsen til danmarksmesterskabet i minigolf 2021, der blev afholdt i Sønderjylland i første weekend i oktober, at han for første gang mener at kunne kalde sig dansk mester i minigolf.

Og det er fordi, at der i år for første gang nogensinde blev kåret en kombinationsmester:

»Det er den største medalje, jeg har vundet, og det er klart den, jeg er mest stolt af. Det er den medalje, der kårer den bedste set over de fire anlæg. Og jeg vil for evigt og altid være den første, der har vundet den her medalje og titel. Så endelig blev jeg rigtig dansk mester,« fortæller Jannick Hornbæk Skov med en lettelse i stemmen.

Og nu kan den rigtige danske mester i minigolf også kalde sig oktober måneds sportsprofil.

Vinder den samlede stilling

Til konkurrencen om mesterskabet 2021 spillede han i rækken ’herre’.

Her spillede han på fire forskellige anlæg: filt, eternit, beton og mos.

Og i den række blev Jannick Hornbæk Skov i år nummer et på alle anlæggene, bortset fra på mos, hvor han måtte nøjes med en anden plads.

Selvom den samlede stilling placerede Jannick Hornbæk Skov lidt anderledes, endte han alligevel med at løbe afsted med den samlede sejr og titlen som den første kombinationsmester nogensinde:

»Jeg blev nummer et i den samlede stilling på filt og eternit, nummer to på beton, og nummer fire på mos, men jeg endte med medaljen, og det gjorde mig så glad. Der er sjældent noget, der kan gøre mig følelsesladet, men det gør den her medalje. For i min verden, er jeg nu den første rigtige danske mester,« fortalte Jannick Hornbæk Skov. 

Minigolf skal være sjovt

Når Jannick Hornbæk Skov spiller minigolf lukker han af. 

Det gør han både, når han spiller og op til konkurrencerne.

Fordi for ham handler det om at have fuld koncentration på gamet, når det går i gang.

Men selvom det handler om at vinde, er Jannick Hornbæk Skov også meget bevidst om, at det i sidste ende kun er et spil.

»Nogle gange kan man stå i situationer, hvor det er tab eller vind. Og jo man kan da godt blive nervøs, det gør jeg dog ikke så meget mere på grund af flere års erfaring, men så er det altså vigtigt at huske på, at det bare er minigolf, og at det skal være sjovt,« fortæller Jannick Hornbæk Skov, der også blev meget glad, da han fik af vide, at han havde vundet titlen som månedens sportsprofil.

»Ej, hvor fedt. Det gør mig da stolt og glad,« sagde han i telefonen, da han fik beskeden.

Forsvarer klubmesterskabet

Til dagligt spiller Jannick Hornbæk Skov i en svensk klub, der hedder Hjelmsjö BGK.

Derfor er det næste mål for ham også, at forsvare klubbens titel som forsvarende mestre i Sverige.

Mød flere sportsprofiler lige her

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!