Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

VIDEO: Skoleelever styrede valgdebatten

Alle spidskandidaterne var mødt op til Herlev Bladets valgmøde onsdag på Kildegårdskolen Vest, men det var to af skolens egne elever, der stjal rampelyset. Se hele mødet her.

En syndflod af valgflæsk i form af kulørte bolsjer, (miljøvenlige?) pamfletter og sågar clementiner var spredt ud over Kildegårdskolens fælles gangareal på vestafdelingen, hvor Herlev Bladet onsdag holdt sit valgmøde, og om man var til de søde eller sure smagsvarianter kunne meget vel afhænge af aftenens debat, hvor alle spidskandidater til Herlevs kommunalvalg stod repræsenteret. (se ned.)

Men paradoksalt nok var det ikke dem, der stjal rampelyset – i hvert fald ikke hele tiden, for for en stund var det 13-årige Sarah Callisen og Mathias Johansen, også 13, begge fra 7.U på samme skole, der styrede debatten.

‘Hvad vil I gøre for at sikre elevernes trivsel i Herlevs folkeskoler?’, lød spørgsmålet fra de to, som også sidder i det nationale rettighedsråd, til aftenens kandidater, og det kom der mange bud på. Bud, som eleverne også var gode til at følge op på med nye spørgsmål. Som for eksempel, da de radikales Deniz Kücükavsi modsat de konservatives Henrik Hilleberg mente, at det ikke nytter noget at sætte ind med konsekvenser over for dem, der mobber.

Bekymring for store klasser

»Hvad skal man så gøre, hvis man har taget snakken i klassen, og dem der mobber stadig skaber splid,« spurgte Mathias Johansen efterfølgende, hvorpå Deniz Kücükavsi’s svarede, at de børn, der mobber, ofte selv har oplevet svigt i systemet, hvorfor det ikke hjælper noget at straffe dem igen.

Se valgmøde DEL 1.

Flertallet af kandidater var enige om, at man bør ‘sætte skolerne fri’, noget der ligner et fælles mantra efterhånden i valgkampen, og at der skal arbejdes på at skabe gode relationer mellem elever, lærere og forældre. Kun SF var bekymret, da man frygter, at det at give skolerne mere selvbestemmelse kan føre til for store klasser. Til gengæld var Betina Skovby enig i, at trivsel afhænger af samarbejdet imellem lærere, elever og forældre.

Hvad med de unge?

Herlev Bladets valgmøde blev i år også sendt live via Facebook, hvor mellem 60 og 70 borgere kiggede med og stillede spørgsmål, som supplerede dem, der kom fra de fremmødte.

Det blev både til en debat om klimaet og ønsket om mere borgerinddragelse ud fra en borgers forslag om et klimaborgerting – et slags råd, hvor borgere kan få idéer til bæredygtige initiativer. En anden spurgte ind til muligheden for flere billigere ungdomsboliger, hvor borgmesteren påpegede, at det er for dyrt at bygge nye ungdomsboliger, hvorfor muligheden for at skabe ungdomsvenlige boliger i de almene boligafdelinger kan være vejen frem. Alle anerkendte, at det kan være dyrt for studerende at finde boliger. Men Carl Andersen fra Liberal Alliance tilføjede, at man derfor skal ud og have sig et job ved siden af studierne for på den måde også at komme tættere på arbejdsmarkedet.

Se valgmøde DEL 2.

Herlev Bladets redaktør og aftenens ordstyrer, Mette Lyhne, havde linet tre runder op til politikerne (Hvis du havde magten til at ændre én ting i Herlev?, Hvor højt skal Herlev være? Og skoleområdet), men der blev også plads til andre emner som blandt andet Herlevs handicappolitik og den mangeårige udfordring med kloakproblemer i Herlev Syd, hvor grundvandet ligger højt, og der ikke pumpes vand væk.

Læs meget mere om dem og få Herlev Bladets guide til kandidaterne i næste uges avis.

 

Kandidaterne:

Thomas Gyldal Petersen fra Socialdemokratiet.

Deniz Kücükavsi fra de radikale.

Henrik Hilleberg fra konservative.

Jihmmy Bach-Friis fra Nye Borgerlige.

Betina Skovby fra SF.

Kim Kristensen fra Herlev Listen.

Carl Andersen fra Liberal Alliance.

Kurt Rønne fra Kristendemokraterne.

Mette Qwinten fra DF.

Gert Biilmann fra Venstre.

Marianne fra Enhedslisten.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!