Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efter terror-politiaktion: Det siger naboerne

To naboer var tætte vidner til onsdagens omfattende politiaktion, som også involverede Herlev. For dem kom den egentlig ikke som et chok.

I dag torsdag er der stille ude foran opgangen Højbjergvej nummer 51. Kun en tryghedsskabende politivogn holder parkeret overfor og vidner om, at der nok har været gang i noget i nabolaget. Det må også siges. I går ved 12.30-tiden stormede politiets aktionsstyrke nemlig ind i opgangen med det mål at samle beviser mod en eller flere boere mistænkt for terror i en landsdækkende sag. Noget flere naboer ikke kun undgå at bemærke.

»Det var min underbo,« lyder det fra en studerende, som bor i samme bygning og gerne vil fremstå anonymt.

For ham var aktionen egentlig ikke så chokende. Specielt fordi han oplevede en lignende en af slagsen på samme adresse i sommer.

Far og to sønner

»Jeg vidste godt, at det var en eller anden form for terroraktion. Først ser jeg en betjent, så ser jeg en til og så flere, og så ser jeg den kæmpe lastvogn, de kører rundt i, men det fjerner lidt chokfaktoren, når det er anden gang politiet er her, og første gang var de også dobbelt så mange. Det gav en mere markant følelse,« fortæller han, der dog frygter, at aktionen vil give de højrenationale partier mere medvind.

Om så der kommer domme eller ej.

LÆS OGSÅ: Det er anden gang politiet ransager

Han kender faktisk godt de beboere, som var mål for politiet Herlev-aktion. En far og to sønner på måske 18 og 20 år. Faktisk har han gået i skole med dem på Lindehøjskolen.

»Jeg kan huske, at der var forskel på dynamikken mellem brødrene, den yngste ville gerne den ‘danske vej’, mens bror var lidt mere troende og groede for eksempel et langt skæg, men de er søde personer. Faren er altid glad, og sønnerne passer deres skole«, fortæller den studerende, der skønner, at familien flyttede ind i 2010-2011.

Ikke utryg

En anden nabo, en kvinde, bemærkede også det usædvanlige politiopbud onsdag.

»Min mand var lige kommet tilbage fra byen og fortalte, det væltede ind med politi alle vegne, og så kunne vi høre, at de rumsterede nede i opgangen, og så begyndte venner og bekendte ellers at ringe,« fortæller hun med tanke på, at de havde set det på tv.

Derfor sørgede hun også for at skrive til sine børn, så de ikke blev forskrækkede. For det var og er hun egentlig ikke selv.

 

Politiet arbejdede til sent i går aftes på Højbjergvej 51.

 

 

 

 

 

 

 

»Vi vil da gerne have at vide, hvad der foregår, men der er ingen, der har fortalt os noget, om det er noget, vi skal være angste for, men det er vi altså umiddelbart ikke,« lyder det fra kvinden, der har boet i blokken i 14 år.

Ifølge hende er det svært at forklare, hvorfor hun ikke føler sig specielt utryg nu, men måske fordi de har prøvet det før – i foråret, hvor politiet også stormede ind i samme lejlighed.

Meget troende

Derfor tænker hun også, at der må være noget om det, selvom ingen ved hvad. Hun kendte heller ikke de involverede naboer specielt godt.

»Vi hilser på dem en gang imellem. De virker meget troende. Har langt skæg og går i kjortler, og så holder de sig meget for sig selv. Nogle gange får de også besøg af andre mænd i lejligheden,« forklarer hun og tænker i bagklogskabende lys, at det måske ikke er så rart at tænke på, hvis nu de viser sig at blive dømt.

Herlev Bladet har forsøgt at kontakte de andre naboer i opgangen, men enten har de ikke ønsket at medvirke eller også har det ikke været muligt at få kontakt.

Københavns Vestegnes Politi oplyser, at man parkerer sin tryghedsskabende indsats på stedet resten af dagen for at skabe synlighed og få sig en snak med naboerne, som er velkomne til at kigge forbi.

20 personer blev tilbageholdt over hele landet onsdag, og otte af dem bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Københavns Politi.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!