Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

OPDATERET: Politi og ammunitionsryddere på Herlev Gymnasium

Politiet er til stede på Herlev Gymnasium.

Politiet er netop nu til stede på Herlev Gymnasium og HF sammen med hærens ammunitionsryddere og beredskabet. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Tilstedeværelsen skyldes i følge politiet, at de skal fjerne et kemikalie.

Af sikkerhedsmæssige hensyn er der afspærret kortvarigt.

Ingen ansatte eller elever har været i fare på gymnasiet, fremgår det af politiets Tweet.

Herlev Bladets mand på stedet beretter om, at politiet og beredskabet forbereder sig på at gå ind på selve gymnaiset, hvor kemikaliet formodes at være.

Det har været planlagt

I følge Herlev Gymnasium og Hf’s rektor, Jan Vistisen, har fjernelsen af kemikaliet været planlagt siden fredag i sidste uge, hvor de opdagede det. Han fortæller til Herlev Bladet, at der er tale et stof, som er helt ufarligt, når det er vådt eller fugtigt, men her har de været i tvivl.

»Vi har en flaske, hvor vi ikke er sikker på, om stoffet er vådt eller tør. Det er et stof, man har på alle skoler, som man bruger til forskellige forsøg. Det er helt ufarligt, når det er fugtigt. I det her tilfælde kan vi bare ikke vide, om det er fugtigt, så vi løber ikke nogen risiko. Derfor har vi bedst om at få det fjernet,« siger Jan Vistisen  og fortsætter:

»Vi opdagede det i fredags, og der tog vi kontakt til politi og bredskabet, hvor de kom mandag og så det, og i dag for at fjerne det. Det har været planlagt, og det har ikke udgjort nogen fare.«

»Det ser dramtisk ud, men det er det ikke,« lyder det fra rektoren.

Kemikaliet befinder sig i gymnaisets kemilokale, to skridt inde i bygningen og forventes i følge rektoren at være fjernet inden klokken 17.

Der er et kemikalie på byens gymnasium, som skal fjernes.
Beredskabet er også til stede på gymnasiet.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!