Herlev Kommunes populære fodboldprojekt har for fjerde gang fået grønt lys af kommunen til at fortsætte med at hjælpe unge ledige i job og uddannelse. Men for hele tiden at kunne fastholde de unges interesse, har man fornyet sig i år, fortæller tovholder Casper Hansen.
»Man kan sige, vi har genopfundet projektet. Denne gang har vi tænkt E-sport ind for at møde de unge, der hvor de er. Og udover fodbold vil der også være badminton, rundbold og floorball«, siger han, der også er ungerådgiver i Herlev Kommune.
En drøm
Han tilføjer, at mødetiderne også er blevet udvidet, så han og de unge i modsætning til før nu kan dedikere endnu mere tid til projektet.
»Det er et drømmescenarie for mig, for jeg har nu fået mulighed for at kun at fokusere på det her«, siger han og oplyser, at de 15 unge, som er blevet visiteret til at deltage, skal møde til træning to gange ugentligt klokken 8.45 til cirka 13-14 stykker om eftermiddagen.
Derudover vil der som de forgangne år være faglig undervisning og kurser i kost, social adfærd og dét at skrive en god jobansøgning.
»Vi har også lavet et samarbejde med SDU (Syddansk Universitet, red.), som kommer og måler på deltagernes fysik, balance, kondition trivsel og så videre«, fortæller Casper Hansen.
Det skulle gerne munde i en evaluering af projektet, som kan bruges fremover.
Herlev-model med stort potentiale
Den står professor i Sport og Sundhed, Peter Krustrup fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, for. Og han er allerede begejstret for Herlev-projektet.
»Det er en spændende model, fordi den er tæt tilknyttet kommunens indsats på det sociale, sundhedsmæssige og beskæftigelsesmæssige område, med potentiale for andre kommuner«, vurderer han og påpeger, at der pt. ikke findes nogen lignende model andre steder.
LÆS OGSÅ: Fodbold hjælper unge tilbage på sporet
»Lige nu er der ikke en landsdækkende model for den målgruppe, som Herlev Kommune arbejder med, så hvis resultaterne er positive kan den måske i fremtiden udbredes i stor skala«, forklarer han.
Vil fortsætte
Det glæder Casper Hansen:
»Mit håb er, at resultaterne bliver ved med at være lige så gode, og at vi kan blive ved med at genopfinde os selv«, lyder det fra initaitivtageren.
Han oplyser, at der ud af de omkring 20 deltagere på sidste års forløb kun er to gengangere i år, mens cirka 10 er kommet ’tilbage på sporet’. Det vil sige i job eller på uddannelse.
Projektet starter officielt 1. september og kører til sommer næste år. Dertil kommer som sidste år en såkaldt ’fastholdelsesdel’, hvor tidligere deltagere har mulighed for hver torsdag at møde op i B1973’s klubhus til hygge og socialt samvær.
Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks