Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Mange har benyttet sig af ‘Bestil en betjent’

Mange kommuner på Vestegnen deriblandt Herlev har siden januar bestilt politiet til at lave fartmålinger i deres lokalområde.

Københavns Vestegns Politi har allerede nu høstet gode erfaringer med den nye ordning: ’Bestil en betjent’ på politiets hjemmeside, hvor man indtil nu har modtaget 77 henvendelser fra borgere, som bad om en fartkontrol i deres område. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Flere har ønsket en kontrol på de samme veje eller steder, hvor politiet i forvejen måler fart jævnligt.
Foreløbig har borgerhenvendelserne medført fartkontroller 46 forskellige steder på Vestegnen. I Herlev gælder det:

– Tvedvangen
– Hjortespringvej
– Herlevgårdsvej
– Skokholtbuen

Mindst to besøg

“Vi måler som udgangspunkt farten på to forskellige tidspunkter – typisk i dagtimerne og om aftenen. Nogle steder vender vi selv tilbage og følger op, hvis vi oplever, at alt for mange kører for hurtigt,” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Siden 1. januar har færdselsafdelingens enhed for automatisk trafikkontrol (ATK) foreløbig gennemført 92 ’Bestil en betjent’-fartmålinger på de 46 steder. Med tiden vil alle steder få mindst to besøg af fotovognen.

LÆS OGSÅ: Vanvidsbilist på Hjortespringvej

“Det er fint, borgerne beder os måle, hvor de oplever for høj fart, og vi får mest positiv respons fra folk i lokalområdet, når fotovognen dukker op,” siger Søren Enemark.

Ved de 92 kontroller passerede i alt 54.033 køretøjer. 1.442 blev blitzet i for høj fart. Udover en bøde får 148 dertil et klip i kørekortet, fordi de kørte over 30 procent for hurtigt. 12 overskred fartgrænsen med over 60 procent og står nu til en betinget frakendelse og en ny køreprøve, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

LÆS MERE om hvordan og hvad man kan bestille hos politiet

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!