Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Så mange bamser lander lige nu på Herlev Hospital

Det er godt at have en at kramme, når man er indlagt, så lige nu bliver en kæmpe portion krammebamser fordelt ud over landet og en god del af dem, lander i Herlev.

Lange hospitalsgange, underlige apparater og mødet med ukendte voksne i hvide kitler kan være en overvældende oplevelse. Især når man er et barn. Og det er her, isbjørnebamserne Thea og Theo fra TrygFonden kommer i spil. For de omkring 60.000 danske børn, der hvert år indlægges på landets hospitaler og specialklinikker, kan en blød ven i favnen nemlig gøre en stor forskel. 

Thea og Theo spiller en stor rolle i behandlingsforløbene på børneafdelinger rundt omkring i landet, hvor de – udover at være en tryghed for børnene – også fungerer som et værktøj i sundhedspersonalets arbejde. Derfor er 44.000 isbjørnebamser nu på vej til børneafdelinger over hele landet, og 1.700 af dem finder vej til Herlev Hospital. 

Det er TrygFonden, der står bag initiativet, og krammebamserne er en stor hjælp for sundhedspersonalet, når de skal undersøge og berolige børnene, fortæller Galina K. W. Plesner, der er projektchef og ansvarlig for krammebamserne hos TrygFonden. 

»Den tilbagemelding, vi får fra børneafdelingerne, er, at bamserne både er en tryghed for børnene og en hjælp til at aflede dem fra uvante og utrygge situationer. Og så er bamserne tit de første, der får maske eller blodtryksmåler på. For hvis bamsen tør, så tør barnet som oftest også. Børnene oplever altså tillid til personalet gennem bamsen, og det gør behandlingsforløbet lidt lettere,«  siger Galina K. W. Plesner 

 

Det er godt at have en ven, når man for eksempel skal have målt sit blodtryk. PRfoto.

Bamsen er med hele vejen 

Landets børneafdelinger har brugt krammebamserne siden de blev uddelt for første gang i 2007, og TrygFonden har løbende indsamlet erfaringer og viden om brug af bamserne i børnenes behandlingsforløb. Og særligt én erfaring er vigtig. Krammebamsen har nemlig størst effekt, når den er med hele vejen – fra barnet møder sundhedsvæsnet for første gang, til når hverdagen, som barnet kender det, vender retur. 

»Vi ved, at krammebamserne fungerer bedst, når de er med hele vejen fra start til slut. Når Thea og Theo introduceres tidligt i forløbet, kan de fungere som en fortrolig ven, der kan give støtte, trøst og tryghed både på hospitalet og derhjemme, hvor de også bliver en fast del af barnets hverdag,« siger Galina K. W. Plesner, der er projektchef og ansvarlig for krammebamserne hos TrygFonden. 

ANDRE HISTORIER: Politiet beklager: Kommunal TV-overvågning på Bangs Torv var ulovlig i knap to år

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!