Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Justitsminister roser Herlevs forebyggende indsats hos børn og unge i bandemiljøet

Der er ros fra justitsminister Peter Hummelgaard (S), når han beskriver Herlev Kommunes forebyggende indsats i bandekriminalitet hos børn og unge.

»Thomas Gyldal (Herlevs borgmester, red.) har tit spændende idéer til, hvad vi også kan gøre for at forebygge kriminaliteten på et nationalt plan. Han har inspireret mig meget.«

Sådan lyder ordene fra justitsminister Peter Hummelgaard (S), efter han har været til møde med SSP-konsulenter og andre medarbejdere i Herlev Kommune mandag. Her fik de drøftet, hvordan den forebyggende indsats mod bander kan styrkes, heriblandt hos børn og unge i bandemiljøet.

Og da mødet er ovre, er der ros fra justitsministeren til Herlev Kommune.

»Jeg synes, at Herlev Kommune har en meget aktiv indsats, når det omhandler hele forebyggelsesarbejdet, men også i det hele taget om at skabe tryghed. Især hos børn og unge,« siger Peter Hummelgaard.

At der kommer så meget ros fra justitsminister Peter Hummelgaard skaber stor glæde hos lederen af det lokale SSP-team, Azam Aslani, som var med til mødet med justitsministeren.

»Jeg synes, det er fedt at høre, at han roser os så meget, og vi får den anerkendelse. Det er et klap på skulderen til os alle i Herlev Kommune, som arbejder med forebyggelse af kriminalitet,« siger Azam Aslani.

LÆS MERE: Bandepartnerskab fornyet igen: “Bandekriminalitet kender ikke kommunegrænser”

Hjælp hos børn og unge

En ordning, som leder Azam Aslani mener har båret frugt, er, hvor SSP kan hjælpe unge under 18 år med at finde et fritidsjob.

»Vi har haft stor succes med at hjælpe børn og unge med at få dem væk fra de dårlige miljøer eller ikke være involveret i dårlige ting, når vi har hjulpet dem med at komme i et fritidsjob,« siger Azam Aslani.

Justitsminister Peter Hummelgaard forventer, at der vil være stort fokus på rekruttering af børn og unge, når der skal forhandles om en ny bandepakke. Derfor skaber det stor glæde hos justitsministeren, at Herlev Kommune har stor fokus på at hjælpe børn og unge ud af bandekriminaliteten.

»Jeg er også meget søgende efter at indsamle de bedste erfaringer, der er ude lokalt, hvor det rent faktisk lykkes at forhindre, at unge bliver en del af bandemiljøet. Og der har jeg helt klart kunnet lade mig inspirere af SSP-arbejdet i Herlev,« siger Peter Hummelgaard.

Hos leder Azam Aslani er der især ét fokusområde, som han håber, at justitsministeren vil tage med til overvejelse i forhandlingerne.

»Hvis der kommer en ung og siger: ‘Jeg har brug for hjælp nu’, så skal der helst ikke gå for lang tid, før han eller hun får den nødvendige hjælp. Man skal smede, mens jernet er varmt, og derfor synes jeg, at især det med de hurtige indsatser skal tages med i overvejelserne om den nye bandepakke,« siger Azam Aslani.

Har du kommentarer til denne historie, eller en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Visitationszone på grund af bandeopgør forlænges igen

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!