Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bandepartnerskab fornyet igen: “Bandekriminalitet kender ikke kommunegrænser”

Herlev Kommune har i nu ni år arbejdet sammen med Gladsaxe, Ballerup og ikke mindst Københavns Vestegns Politi for at forebygge bandekriminalitet. Og det samarbejde er netop blevet fornyet.

Siden 2013 har Københavns Vestegns Politi haft en bandepartnerskabsaftale med kommunerne Gladsaxe, Ballerup og Herlev, hvis formål er at forebygge bandekriminalitet på tværs af kommuner.

Og endnu en gang er det partnerskab blevet fornyet.

Vi ved, at de unge færdes på tværs af kommunegrænserne, og derfor er det vigtigt, at vi arbejder tæt sammen

Det oplyser Københavns Vestengs Politi i en pressemeddelelse.

»En fælles, bred og vedholdende indsats mod bandernes uvæsen er stadig aktuel, og det arbejder vi løbende på i hele politikredsen – både med at få efterforsket og retsforfulgt deres kriminalitet men også med at forebygge og standse deres rekruttering af unge, som er på en forkert kurs i livet,« siger Kim Christensen, der er politidirektør i Københavns Vestengs Politi.

Vigtigt at arbejde sammen

Bandepartnerskabsaftalen blev første gang indgået, da kommunerne oplevede banderelaterede skyderier i 2013, og den har bestået lige siden.

Aftalen sikrer et samarbejde mellem de tre kommuner og Købehavns Vestegns Politi for at sikre borgernes tryghed og sideløbende begrænse tilgangen til bandemiljøerne og forebygge radikalisering.

Gennem partnerskabet er der blevet indført systematik i kommunernes forebyggende arbejde, ligesom man har udviklet fælles redskaber og metoder i det forebyggende arbejde. Med fornyelsen af partnerskabsaftalen er tanken, at de fælles metoder skal videreudvikles og forsøges udbredt til andre kommuner.

»Vi ønsker alle tryghed i vores byer. Derfor er det vigtigt med et godt samarbejde mellem kommunerne og politiet om at bekæmpe alt det, der kan skabe utryghed. Og bandekriminalitet kender ikke kommunegrænser,« siger Trine Græse (S), der er borgmester i Gladsaxe Kommune.

LÆS OGSÅ: Herlev Svømning siger nej til 15.000 – men drømmer stadig om at inkluderes i elitesatsning 

»Vi ser frem til at fortsætte det gode forebyggende arbejde omkring tryghed i vores byer. Når vi arbejder sammen på tværs af kommuner og politi, er vi stærkere og kan gøre mere for borgerne i alle tre kommuner,« lyder det fra Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S).

»Partnerskabet har stor værdi og betyder blandt andet, at politi og kommuner hele tiden er opdaterede på, hvad der sker i lokalområderne og kan handle hurtigt, hvis der måtte blive behov for det. Vi ved, at de unge færdes på tværs af kommunegrænserne, og derfor er det vigtigt, at vi arbejder tæt sammen,« siger borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen (S), om den fornyede aftale.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!