Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Svømning siger nej til 15.000 – men drømmer stadig om at inkluderes i elitesatsning

Herlev Svømning blev tilbudt og takkede nej til 15.000 kroner fra en pulje af ubrugte midler til elitesporten i byen. I stedet drømmer klubben om en dag at blive en fast del af Herlev Kommunes elitesatsning.

15.000 kroner stod ellers til at skulle gå til Herlev Svømning og deres projekt om at få ikke allerede idrætsaktive børn ud for at prøve kræfter med svømning.

Men klubben valgte at takke nej til pengene. De havde nemlig ikke søgt om 15.000 kroner, men derimod om 35.000 kroner.

»Vi takkede nej til midlerne fra Herlev Kommune, da vores projekt ikke kan løbe rundt for 15.000 kroner. Det ville simpelthen blive en underskudsforretning for os,« fortæller Jesper Kallesøe, der er formand for Herlev Svømning.

Puljen, som Herlev Svømning søgte penge i, var på i alt 35.000 kroner – og de penge var i overskud fra en anden pulje, som Herlev Svømning faktisk er endnu mere interesserede i at få del i. Nemlig kommunens såkaldte elitesatsning bestående af i alt 1,4 millioner kroner, der uddeles til foreninger med en særlig eliteindsats, som vurderes fordelagtig for Herlev Kommune.

»Vi har altid gerne ville være en del af Herlev Kommunes elitesatsning, men vi har fået afslag de gange, vi har søgt. Da der så blev frigivet en pulje med ubrugte midler, så ville vi naturligvis gerne søge i den,« forklarer formanden.

Jesper Kallesøe (tv.) er formand i Herlev Svømning, og han fortæller, at man fortsat har et ønske om at være en del af Herlev Kommunes elitesportssatsning. Arkivfoto.

Drømmer om at blive inkluderet

For at blive lidt klogere på, hvad kommunens elitesatsning helt præcist er, må vi en smule tilbage i tiden. Nærmere bestemt til 2018, hvor satsningen startede op efter beslutning fra kommunalbestyrelsen.

Tanken bag satsningen er, at kultur- og fritidsområdet skal fungere som drivkraft i promoveringen af kommunen, og særligt kommunens elitesportsudøvere vurderes til at have en positiv effekt. Derfor valgte kommunen at lave en elitesportssatsning med en rammebevilling på 1,4 millioner kroner, som hvert år kan uddeles til forskellige elitesportsindsatser.

Vi forventer selvfølgelig slet ikke at modtage et lige så højt beløb, som Herlev Eagles modtager

For at få del i bevillingen kræver det, at man lever op til følgende tre krav: For det første skal Herlev Kommune kunne opnå en værdi gennem den marketingsværdi, som et givent elitesportsinitiativ har. For det andet skal der være en oplevelsesværdi for herlevborgerne i forbindelse med initiativets kampe eller konkurrencer. For det tredje skal initiativet give værdi til den kommunale kerneopgave i særdeleshed for borgere i udsatte positioner.

Og de krav vurderes Herlev Svømning ikke til at opfylde. Derfor er klubben ikke en del af kommunens elitesportssatsning.

En anden klub, der siden 2018 blandt andre har modtaget midler fra selv samme pulje, er ishockeyklubben Herlev Eagles. Siden elitesportssatsningen begyndte, har Herlev Eagles modtaget mellem 1 og 1,4 millioner kroner om året. Ud over Herlev Eagles, så modtager BMS Herlev Basket 200.000 kroner årligt og HI Bordtennis modtager 20.000 kroner årligt.

»Hvis du spørger mig, så kunne de midler sagtens fordeles bedre,« siger Jesper Kallesøe og uddyber:

»Det er ikke fordi, vi er sure på kommunen. Vi har faktisk et rigtig godt samarbejde med dem. Men vi drømmer om at blive inkluderet i elitesportssatsningen, for vi mener faktisk grundlæggende, at vi burde være en del af den. Og det mener vi primært på baggrund af de flotte præstationer, vores svømmere opnår. Og jeg synes helt personligt, at to medaljer ved et OL burde vægte lige så højt som en ottendeplads i metalligaen (ishockeyligaen i Danmark, red.).«

Har ønsket at blive inkluderet længe

Herlev Svømnings ønske om at blive en del af kommunens elitesportssatsning er altså langt fra nyt. Faktisk er det noget, som Herlev Svømning har drømt om nærmest siden starten.

Men kommunen vurderer ikke, at Herlev Svømning lever op til de kriterier, der er stillet op for at få del i puljen. Først og fremmest fordi der ikke afholdes stævner, hvor herlevborgerne kan opleve elitesporten lokalt, og også fordi klubben ikke har konkrete initiativer, der knytter sig til kommunens kerneopgave. Sådan beskriver i hvert fald forvaltningen den seneste afvisning af klubbens ansøgning.

LÆS OGSÅ: Ingen juleferie uden fodboldfest

»Vi kan jo samtidig se, at mange af pengene, som bliver uddelt til Herlev Eagles, går til markedsføring af kommunen. Og selvfølgelig har vi ikke lige så meget TV-tid som Herlev Eagles, men vi er ikke enige i, at vi ikke i samme grad kan markedsføre kommunen med vores præstationer,« siger Jesper Kallesøe og fortsætter:

»Men vi forventer selvfølgelig slet ikke at modtage et lige så højt beløb, som Herlev Eagles modtager. Vi drømmer i bund og grund bare om at blive en del af satsningen.«

Da Herlev Svømning afviste de 15.000 kroner fra puljen med ubrugte midler, går de i stedet videre til næste års pulje. Og her er svømmeklubben bestemt ikke afvisende overfor at søge endnu en gang.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!