Sjædent syn: Hospitalets rensningsanlæg ‘skummede over’
Det sker kun en sjælden gang imellem, at Herlev Hospitals rensningsanlæg spilder noget, men det har ingen konsekvenser for miljøet eller hospitalet, lyder det.
Et uidentificeret objekt eller væske i spildevandet var årsag til, at en af Herlev Hospitals rensningsanlægs tanke torsdag ‘skummede over’. Det fortæller fagleder på hospitalet, Michael Olsen.
»Når vi er på så stor en matrikel, så er vi ikke helt herre over, hvad der kommer i vores spildevand. Nogle gange ved vi ikke, hvad der kommer ind. Det kan være afføring, benzinrester og så videre, som kan aktivere de bakterier, der er i tanken, så det skummer op,« forklarer faglederen.
Kunne ikke følge med
Han påpeger, at en føler i tankene automatisk giver besked, når det sker, så de kan skifte over til den anden tank og dermed forhindre, at der kommer mere ind, og at det skummer over. Men denne gang gik det altså lidt for hurtigt, og det er ifølge ham noget, der sker meget sjældent.
»Vi ved ikke, hvad der gjorde udslaget, men det har været et eller andet middel, som de bruger på hospitalet. Det har så lavet en mikrobiologisk vækst, som har tricket bakterierne i tanken,« forklarer han og understreger, at ‘det overskydende skum’, som dermed er løbet ned langs beholderne (se billedet, red.) ikke er farligt for naturen.
»Allerhøjest giver det det grønne område ved rensningsanlægget lidt ekstra gødning,« lyder det fra Michael Olsen, der fortæller, at et kloakservice-firma har været og suge det spildte op.
Får ny tank
Michael Olsen oplyser, at rensningsanlægget har to såkaldte buffertanke på 260 kubikmeter hver, som håndterer alt det spildevand og slam, der kommer ind, og i de tanke tilføjes nogle bakterier i forbindelse med rensningen, som giver det den rigtige konsistens, så det i sidste ende kan ledes ud som rent drikkevand.
LÆS OGSÅ: Nye åbningstider for test
Rensningsanlægget blev indviet i 2014 og snart kommer der en ny tank til i forbindelse med hospitalsudvidelsen, som er færdig til sommer. Faglederen fortæller, at det er for at kunne tage spidsbelastningssituationerne.
Han påpeger også, at det nuværende anlæg godt kan klage hele hospitalet, også det nye, selvom det i forhold til i dag kommer til at tage længere tid at rense spildevandet.
Der er lukket for kommentarer