Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stigende patienttilfredshed men Herlev halter bagefter

Den årlige undersøgelse af patienttilfredshed i Region Hovedstaden viser forbedrede resultater, men regionen ligger stadig bagefter de andre. Blandt andet halter Herlev Gentofte Hospital bagefter på akut- og fødeområdet.

Det går den rigtige vej i årets opgørelse for patienttilfredshed, og det glæder regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (A). Hun tilføjer dog, at man på en række områder stadig ligger under landsgennemsnittet. Blandt andet på Herlev Gentofte Hospital:

»Vi ligger stadig efter de andre regioner på patienttilfredsheden, og derfor er vi desværre heller ikke der, hvor vi gerne vil være. Vi skal fortsat have stor fokus på at forbedre os, men jeg bider mærke i, at det går den rigtige vej«, siger hun i en pressemeddelelse.

Tilbageskridt på fødegang og akutmodtagelse

I forhold til Herlev Gentofte Hospital er det patienternes tilfredshed med Akutmodtagelsen, der ligger under landsgennemsnittet, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt personalet lytter til patientens sygdoms- eller skadebeskrivelse. Dog er resultatet ikke ringere sammenlignet med 2017.

Derudover ligger Herlev Gentofte Hospital også under landsgennemsnittet og under 2017-niveauet på fødeområdet i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt personalet giver mulighed for at deltage i beslutninger undervejs i fødslen.

God pleje og et godt personale

Til gengæld synes patienterne generelt set for hele Region Hovedstaden, at de møder venligt personale, får god mundtlig information og er tilfredse med behandling og pleje.

Dog skal fremgangen ifølge pressemeddelelsen tilægges det faktum, at sidste års måling gav utilfredsstillende resultater på en række områder.

LÆS OGSÅ: Der er fundet et lig ved Herlev Hospital

Formålet med den årlige patienttilfredshedsundersøgelse (LUP – Landsdækkende Undersøgelse af Patienttilfredshed) er at identificere og sammenligne forskelle i patienters oplevelser inden for udvalgte temaer, at følge udviklingen over tid, og give input til kvalitetsforbedringer.

Undersøgelsen foregår via spørgeskemaer og svar fra 42.361 borgere i Region Hovedstaden, der har været behandlet i perioden august til oktober 2018.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!