Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Til kamp mod utryghed og kriminalitet i Herlevs bymidte

En miniundersøgelse viser, at flere borgere har oplevet kriminel adfærd i bymidten og føler sig utrygge. Senest har kommunen, politiet og de erhvervsdrivende holdt et dialogmøde', som kastede en del forslag af sig.

»Det skal stoppes, og de skal stresses væk«, lød det fra handelsforeningsformand Henning Bruun efter sidste uges dialogmøde om de erhvervsdrivendes problemer med unge ‘lømler’ i Herlevs bymidte.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) sagde noget lignende i en artikel i Herlev Bladet ugen forinden: »Det slutter nu«. Men med øje for, at det kan blive et langt sejt træk at få bugt med den hashhandel, der ofte ligger til grund for de problemer herunder hærværk, trusler og tyveri, som har udfordret bymidten.
Miniundersøgelse: Mange utrygge
Resultaterne af en miniundersøgelse foretaget af Herlev Bladet viser, at der i ganske rigtigt er tale om lidt af en udfordring. I undersøgelsen, som ikke er repræsentativ, deltog 97 borgere, hvoraf cirka halvdelen har oplevet kriminel adfærd som hærværk, trusler og tyveri i bymidten, mens cirka 30 procent føler sig utrygge ved at færdes dér. Knap 40 procent føler sig ‘kun’ utrygge en gang imellem.
Fælles for en stor portion af dem er, op mod 30 procent, er, at de ikke mener, hverken politiet eller kommunen gør det godt nok og kommer med en række forslag til, hvad man kan gøre.
LÆS OGSÅ: Bymidte-problemer: Kioskejer håber på mere end sniksnak
Hvad kan man gøre?
Det handler blandt andet om mere forældreinddragelse, mere synligt politi og flere SSP’er.
I det nævnte dialogmøde, som både havde deltagelse af Københavns Vestegns Politi, SSP og de erhvervsdrivende, tog man netop udgangspunkt i, hvad man kan gøre for at komme videre.
Helt konkret oplyser borgmesteren, at man er i gang med at bestille mere belysning til udvalgte områder af bymidten. Derudover vil man kan kigge på, om den videoovervågning, der er, dækker godt nok.
Handelsforeningsformanden supplerer og fortæller, at både handels- og centerforeningen har planer om en app a la Nabohjælp, hvor butikkerne indbyrdes kan advare og hjælpe hinanden, hvis der er ‘fare på færde’.
Noget der for tiden ikke er tilfældet ifølge borgmesteren, der fortæller, at problemerne med den gruppe af unge, der startede uroen i bymidten, for øjeblikket ser ud til at være aftaget.
Politiet vil dog fortsat være mere til stede end ellers i hvert fald frem til nytår, tilføjer han.
LÆS OGSÅ HERLEV BLADET

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!