Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Til pumperne: Kommunen vil oversvømmelser til livs

Herlev Kommune vil forebygge fremtidige oversvømmelse. Blandt andet via en netop vedtaget skybrudsplan, men man er også i dialog med ministeren om at hjælpe til de Herlevborgere, der jævnligt får deres kældre oversvømmet på grund af stigende grundvand.

Oversvømmede villaveje, huse og haver, som dem man oplevede i 2007 og 2010 er næppe noget, Herlev Kommune ønsker sig igen.
Derfor har Miljø-, Klima- og Teknikudvalget netop vedtaget en skybrudsplan, hvor man i samarbejde med forsyningsselskabet HOFOR, borgerne, boligselskaber og virksomheder vil sikre, at voldsomme regnskyl ikke fører til lignende oversvømmelser.
Det skal ske ved hjælp af en række indsatser, som især HOFOR skal stå for og finansiere. Noget der ifølge kommunen kan betyde ændrede spildevandstakster.
Overordnet handler det om at finde ud af, hvordan man skal håndtere al den vand, der falder ned fra oven. Og derfor er ‘Harrestrup Å’-projektet, hvor der skabes plads i åen til skybrudsvand, også en del af det, oplyser kommunen.

I dialog med minister
En anden våd udfordring for kommunen er problemet med stigende grundvand. Det har stået på i mange år, fordi kommunen valgte at stoppe sine pumper, da man fandt forurenet jord, som kunne true grundvandet. I den forbindelse har man kæmpet med Region Hovedstaden om at få renset jorden, så der kan pumpes igen, men det vil regionen ikke.
Det er nemlig et spørgsmål om ressoucer og om at prioritere oppumpning af rent drikkevand de steder, hvor man kan få mest for pengene, og det er ikke i Herlev, lyder det.

LÆS OGSÅ: Så må der også vandes

Dog er det lykkedes Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) og Høje Taastrups ditto, Michael Ziegler (C), at komme i dialog med Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt (V), om problemet, som borgmestrene mener er landsdækkende.

’Højtstående grundvand er en problemstilling, der optager mig, og jeg vil sammen med Miljø- og Fødevareministeriet og Erhvervsministeriet gerne se på, om vi kan finde en løsning’, oplyser ministeren i en mail til Herlev Bladet.

Læs mere i Herlev Bladet denne uge

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!