Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

To partier dropper valgplakater i Herlev

Venstre og Herlev Listen kommer ikke til at hænge valgplakater op forud for kommunalvalget den 16. november.

Skilteskoven i forbindelse med kommunalvalget i Herlev den 16. november bliver en anelse mindre, fordi partiet Venstre og lokallisten Herlev Listen har besluttet at de ikke vil hænge valgplakater op. 

»På et tidligt tidspunkt allerede i januar besluttede vi os for, at vi ikke bare ville snakke om grøn omstilling, vi ville gøre noget ved det. Vi ville kigge indad, og derfor besluttede vi i den kommende valgkamp at droppe de valgplakter,« siger Bill Bjørklund, der er formand og kandidat for Venstre i Herlev.

Ifølge ham belaster hver valgplakat klimaet med tre kilo CO2. 

»Og vi plejer i Venstre at hænge lige omkring 1000 valgplakater op inden for kommunegrænsen,« siger Bill Bjørklund.

Men hvis I gør det her for at fremme den grønne dagsorden, hvorfor meldte I så ikke jeres idé ud tidligere, så flere partier kunne være hoppet med og klimaet kunne være blevet sparret for endnu mere CO2? 

»Jo, det kunne vi da have gjort. Men nu er det jo også valgkamp, og det er jo også en kamp om vælgernes gunst. Så det er en afvejning – skal vi prøve det, eller skal vi prøve at få noget omtale. Det her kan jo skabe opmærksomhed,« påpeger Bill Bjørklund.

I stedet for valgplakater har Venstre i Herlev blandt andet valgt at få lavet busreklamer.

Hvilket CO2-aftryk sætter sådan en busreklame? 

»Det er der ingen, der ved. Vi har spurgt,« siger Bill Bjørklund.

Venstre i Herlev har også afvist at hjælpe partiets kandidater til Regionsrådet med at sætte deres valgplakater op. 

Også Herlev Listen med tidligere medlem af Dansk Folkeparti og Venstre, Kim Kristensen i spidsen dropper valgplakater. På kommunalbestyrelsesmødet onsdag den 13. oktober fremførte Kim Kristensen et forslag om at partierne i Herlev skulle blive enige om ikke at hænge plakater op. Forslaget blev nedstemt med et brag af alle de andre partier, der blandt andet påpegede at det ikke har nogen gang på jord med kun lige over en måned til valget. 

»Timingen i det her forslag er pænt uden for skiven her halvanden uge før, at vi hænger plakater op,« sagde konservative Henrik Hilleberg blandt andet.

Læs også: Her er Herlevs nye sang 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!