Valget i tal: Herlev fulgte landstendensen
Markant fremgang til SF, radikale og konservative. DF tabte stort, mens Nye Borgerlige og Stram Kurs røg over spærregrænsen i Herlev.
Med en stemmeprocent på 83,5 mod 85,2 procent i 2015 var der også i Herlev lidt færre borgere, der gik til stemmeurnerne Grundlovsdag. Dermed følger Herlev landstendensen (84,5 mod 85,8), og det gælder også, når det kommer til de partier, som Herlevborgerne har stemt på.
Frem og tilbage
Socialdemokraterne gik lidt tilbage (-1,8), men blev igen det største parti med 32 procent af stemmerne, mens Venstre blev det næststørste med godt 15 procent af stemmerne og en fremgang på 2,5
Mest markante fremgange står SF (4,7), De Radikale (4,4) og Det Konservative Folkeparti (3,2) for.
LÆS OGSÅ: Hvem skal du stemme på i Herlev
Derudover får de nye partier Nye Borgerlige 2,4 og Stram Kurs 2,3 procent af stemmerne i Herlev.
Valgets store tabere afspejler også landstendensen. Det er Dansk Folkeparti med minus 13,2 og Liberal Alliance med minus 3,7 procent. Derudover går Enhedslisten og Alternativet også lidt tilbage.
Ingen lokale på Borgen
Hvilke kandidater, der ser ud til at komme ind, er endnu ikke helt sikkert, da de personlige stemmer først skal tælles op. Men ifølge flere prognoser ser det på nuværende tidspunkt ud til, at ingen af de lokale kandidater opstillet i Rødovre-kredsen kommer ind. Det være sig Hanne Bjørn-Klausen (C), Ibrahim Benli, Betina Skovby (F) og Jeanné Vetling (B). Jakob Sølvhøj, der er opstillet andetsteds, men bor i Herlev, er dog kommet ind for Enhedslisten.
Der blev i øvrigt afgivet 151 blanke stemmer og 57 ugyldige.
Opdateres.
Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks