Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Valget i tal: Herlev fulgte landstendensen

Markant fremgang til SF, radikale og konservative. DF tabte stort, mens Nye Borgerlige og Stram Kurs røg over spærregrænsen i Herlev.

Med en stemmeprocent på 83,5 mod 85,2 procent i 2015 var der også i Herlev lidt færre borgere, der gik til stemmeurnerne Grundlovsdag. Dermed følger Herlev landstendensen (84,5 mod 85,8), og det gælder også, når det kommer til de partier, som Herlevborgerne har stemt på.

Frem og tilbage

Socialdemokraterne gik lidt tilbage (-1,8), men blev igen det største parti med 32 procent af stemmerne, mens Venstre blev det næststørste med godt 15 procent af stemmerne og en fremgang på 2,5

Mest markante fremgange står SF (4,7), De Radikale (4,4) og Det Konservative Folkeparti (3,2) for.

LÆS OGSÅ: Hvem skal du stemme på i Herlev

Derudover får de nye partier Nye Borgerlige 2,4 og Stram Kurs 2,3 procent af stemmerne i Herlev.

Valgets store tabere afspejler også landstendensen. Det er Dansk Folkeparti med minus 13,2 og Liberal Alliance med minus 3,7 procent. Derudover går Enhedslisten og Alternativet også lidt tilbage.

Ingen lokale på Borgen

Hvilke kandidater, der ser ud til at komme ind, er endnu ikke helt sikkert, da de personlige stemmer først skal tælles op. Men ifølge flere prognoser ser det på nuværende tidspunkt ud til, at ingen af de lokale kandidater opstillet i Rødovre-kredsen kommer ind. Det være sig Hanne Bjørn-Klausen (C), Ibrahim Benli, Betina Skovby (F) og Jeanné Vetling (B). Jakob Sølvhøj, der er opstillet andetsteds, men bor i Herlev, er dog kommet ind for Enhedslisten.

Der blev i øvrigt afgivet 151 blanke stemmer og 57 ugyldige.

Opdateres.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!