Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Venner til afdød patient undrer sig: Hvorfor blev politiet ikke involveret?

Arbejdskammerater og venner til den 33-årige patient, der i sidste uge forsvandt og blev fundet død, mener ikke, Herlev Gentofte Hospital gjorde nok for at finde ham.

Tre dage efter den 33-åriges død mødte venner og arbejdskammerater op for at mindes og for at dele deres frustrationer. Det foregik fredag på Herlev Hospital. Samme sted, som deres ven mandag forsvandt fra og siden blev fundet død i nærheden af.

»Vi vil vide, hvorfor der ikke var nogen, der prøvede at finde ham, hvorfor der ikke var nogen, der kontaktede politiet«, siger Przemysław, Karol og Konrad.

Ligesom den 33-årige er de alle fra Polen, og kun den ene af dem kan tale engelsk, så han oversætter for de andre. De to andre kvinder, der også er mødt op, Natalia og Malgorzata, holder sig lidt i baggrunden. Alle ser nedtrykte ud.

Vidste ikke noget

De fortsætter:

»Det virker som om, hospitalet er ligeglad, at de ikke havde tillid til ham«, siger de med tanke på, at den 33-årige udover hjerteproblemer (han havde en pacemaker) også led af et alkohol- og stofmisbrug.

Den ene af vennerne besøgte den 33-årige om mandagen ved 13.30-14-tiden, hvor han ifølge vennen virkede så omtåget, at han troede, han var i Polen.

LÆS OGSÅ: Familie til forsvunden patient: Hans død kunne være undgået

»Han fik noget stærkt beroligende medicin«, fortæller han, der forlod sygesengen i troen på, at den 33-årige var i gode hænder.

Det var først dagen efter, at han blev opmærksom på, at den 33-årige, som han var vokset op med i Polen, havde været forsvundet natten over, uden at hospitalet havde valgt at involvere politiet.

Moren forsøgte

»Hans mor havde kontakt til ham i løbet af mandag aften, hvor han sagde, at han stod ved et busstoppested og frøs og ikke kunne finde hospitalet og snakkede sidste gang med ham ved tolvtiden. Derefter gik hans telefon død«, fortæller vennerne.

De ved også, at moren, der bor i Polen, allerede efter klokken 19 mandag, hvor sønnen gik ud for at ryge og ikke kom tilbage, forsøgte at alarmere sygeplejerskene, men uden at der blev taget affære.

LÆS OGSÅ: Her er hvad vi ved om manden i grøften

Efterfølgende tog moren også kontakt til konsulatet, men heller ikke det gav noget.

Ifølge vennerne forsøgte de  dagen efter altså om tirsdagen at sende beskeder og ringe til den 33-årige, da de blev opmærksom på, at han var væk, men fik intet svar.

Samme dag ved 13-tiden tog den førnævnte ven kontakt til politiet, som før da ikke vidste besked om den 33-åriges forsvinden.

Men blot kort tid efter, klokken 14.41, blev den 33-årige altså fundet død i en grøft på byggepladsen tilhørende hospitalet.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!