Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Vi tør gøre det, fordi du læser med

På Heleherlev.dk er der indført mikrobetaling på enkelte artikler – forklaringen kommer her i nytårstalen fra direktør på Herlev Bladet, Steffen Glaas.

Kære læser,

Her kommer en hemmelighed: Der var engang, hvor det der med at lave en lokalavis i Herlev var nemt. 

Ikke nemt på den måde, at der ikke skulle knokles, løbes og tænkes mange og store tanker, men nemt på den måde, at forretningsmodellen ligesom lå fast: Byens butikker og foreninger købte annoncer, vi bragte dem, de betalte os.

Og der var mange af dem – butikkerne, annoncerne, betalingerne.

Sådan er virkeligheden i vores lille, skønne mediehus ikke helt længere. Butikkerne er færre, det samme er annoncerne og betalingerne? Ja, du har gættet det. 

Det er ikke skrevet som et ønske om medlidenhed. Det er bare sådan, det er. 

Her kan vi så på Herlev Bladet vælge to modeller.

1: Vi kan sætte os ned og bande Facebook og alle deres venner langt ned i mørket, mens vi venter på, at de gamle dage rejser sig fra Korsbæk og kommer tilbage til os.

2: Vi kan gøre noget.

Vi vælger model nummer to. 

En mur af løsninger 

Konkret gør vi det, at vi begynder at tage penge for et af de mange produkter, vi har på vores hylder: Det kommer til at koste penge, at læse en del af de artikler, vi sender ud til jer via Heleherlev.dk. Ikke en formue, for sådan en er der ikke ret mange af os, der har, men nogle kroner. 

Vi kører med mikrobetaling, der i al sin enkelthed går ud på, at man for eksempel betaler en femkrone for at læse en historie.  

Det betyder for dig, som læser på Heleherlev.dk, at du skal taste dine oplysninger første gang, du køber en artikel. Efterfølgende husker systemet dig, og så tager det vel i omegnen af halvandet sekund at få adgang. Det skal være nemt, og det er det også.

For hvis vores læsere er med på projektet om at sikre, at der fortsat skal være en lokal vagthund til både at gø begejstret af de lokale sejre og bide sig fast, når noget går skidt, så kan det her lykkes.

Ikke som de andre  

På din avis ville vi gerne blive ved med at forære vores indhold ganske gratis væk ligesom, vi gør det hver uge i din postkasse. Men vi kan ikke. Ville godt. Kan ikke. 

Tanken er, at de mange bække meget små bliver noget af det, der gør, at vi bliver ved med at levere lokaljournalistik til Herlev. For journalistik koster penge og så længe, vi kalder os en avis,  vil vi insistere på at blive ved med at lave journalistik. 

Herlev Bladet er jo en særlig konstruktion, fordi vi er ejet af Fonden Herlev Bladet, der har til formål at dele penge ud til gode formål i byen – og udgive en avis med et højt journalistisk niveau. Alt tyder på, at den konstruktion er lige så god, som den er unik. Det bygger vi blandt andet på, at vi på Herlev Bladet ifølge Gallup  har de højeste læsertal i hele Storkøbenhavn. Intet sted bliver lokalavisen mere læst end her. Og i samme område har vi det laveste antal af folk, der siger ’Nej tak til gratisaviser.’

Det gør os både stolte og ydmyge og ikke mindst håbefulde. For hvis vores læsere er med på projektet om at sikre, at der fortsat skal være en lokal vagthund til både at gø begejstret af de lokale sejre og bide sig fast, når noget går skidt, så kan det her lykkes. 

Så på Herlev Bladet glæder vi os til 2020, fordi vi ved, at det bliver endnu et år, hvor vi skal levere lokaljournalistik til Herlev. Og der er ikke noget, vi hellere vil. 

Rigtig godt nytår! 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!